11. studenoga 2014.
Grabar-Kitarović se obrušila na Vladu i predsjednika Josipovića
HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović predstavila je svoj izborni program 'Za bolju Hrvatsku'. Poručila je kako će raditi u korist svih građana Hrvatske, otvoriti dijalog s ovom ali i svakom budućom vladom, Saborom, društvenim institucijama te građanima s kojima će biti u neposrednom kontaktu, a rješavanje gospodarske krize biti će, obećaje, imperativ vlasti u Hrvatskoj. Predsjedništvo stranke jednoglasno je prihvatilo njezinu strategiju i program.

Dosta je bilo pesimizma i malodušja, poručila je Grabar-Kitarović. Nećemo dopustiti da nam mladi idu iz Hrvatske. Želim biti predsjednica Hrvatske koja će vratiti dostojanstvo svim građanima, poručila je. Dodala je kako predsjednik Ivo Josipović i sadašnja vlada nisu učinili ništa kako bi život u Hrvatskoj bio bolji.   

Brkić o Josipovićevoj tužbi - 'Ne bojim se malih miševa'

'Gospodina Josipovića pitam odakle mu hrabrost tražiti da se predsjedniku povećaju ovlati kad nije koristio ni postojeće, a sve vas pitam pamtite li ijedan potez predsjednika - pamtit će se samo po tome što ni o jednom pitanju nije imao stav', kazala je Grabar-Kitarović. 'Bit ću predsjednica svih građana Hrvatske i bit ću pokretač promjena i prijeko potrebnih reformi - dosljedno ću primjenjivati sve Ustavom definirane ovlasti predsjednika Republike koje ne treba proširivati', naglasila je. 


'Rješavanje krize i gospodarski rast apsolutni je prioritet mog programa. Posebno ću poticati razvoj poduzetništva. Kad budem predsjednica fondovi EU-a će se koristiti i nećemo gubiti novce', poručila je Grabar-Kitarović. Osobno će, dodala je, lobirati za LNG Omišalj i pelješki most. Snažno se usprotivila monetizaciji autocesta, dodala je da će se boriti za uspostavu isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Dostojanstvo, kazala je, treba vratiti i braniteljima. Zalagat će se za vladavinu prava te za nultu stopu tolerancije prema korupciji. Poručila je kako Hrvatska nema koherentnu vanjsku politiku pa će ona - 'ustrajati na domoljublju, raditi na rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima, među kojima i sa Srbijom od koje će tražiti konačno rješavanja pitanja nestalih ali i definiranje granice na Dunavu'.

Prije predstavljanja odsvirana je hrvatska himna, odana je počast braniteljima Domovinskog rata i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Među uzvanicima su bili članovi najužeg vodstva stranke, simpatizeri, predstavnici koalicijskog partnera HDZ-a te neki generali.

HRT
HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite
 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre