8.prosinca 2014.
PREDSJEDNIČKA KAMPANJA
U Zagrebu održana donatorska večer za kampanju Kolinde Grabar Kitarović .

Kolinda Grabar Kitarović

Na donatorskoj večeri koju je HDZ organizirao u Westin hotelu u nedjelju na račun njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović uplaćeno je najmanje milijun kuna, a vjerojatno i znatno više.
Prema tvrdnjama organizatora, odazvalo se oko 530 gospodarstvenika te simpatizera i članova stranke. Kako je najmanja donacija iznosila dvije tisuće a najveća 10.000 kuna, jasno je kako je na račun Kolinde Grabar Kitarović uplaćeno između milijun i pet milijuna kuna, piše vecernji.hr . Iz njenog stožera sinoć nisu željeli reći točan iznos, ali vjerojatno su donatori uplatiti između dva i tri milijuna kuna.

Uplatio sam maksimalni iznos, znači deset tisuća kuna. Kao privatna osoba – za Večenji list je rekao sinoć u Westinu bivši potpredsjednik Vlade Ivan Domagoj Milošević .
Maksimalni iznos je uplatio i gazda Dinama Zdravko Mamić.Došao sam se družiti s budućom predsjednicom i sa svojim prijateljima rekao je Mamić i dodao 'daat ću maksimalnu donaciju, deset tisuća kuna. Kao privatna osoba, a kako drukčije? – rekao nam je sinoć Zdravko Mamić. 

Organizatori su rekli kako svaki donator potpisuje ugovor o donaciji i kako ne smiju primiti donaciju od poduzetnika koji imaju porezni dug ili ne isplaćuju plaće radnicima. U Westinu smo sinoć vidjeli, među ostalima, i bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača, bivšeg premijera Franju Gregurića,Miroslava i Nevenku TuđmanŽarka Domljana, Dražena Bošnjakovića i brojne druge što bivše, što aktualne "teškaše HDZ-a".

Vlastitom donacijom kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović sinoć su došli "pogurati" i koalicijski partneri. Koliko je donirao šef HSS-a Branko Hrg nismo doznali, ali znamo da je zagrebački HSS-ovac Nenad Matić iz vlastitog džepa uplatio dvije tisuće kuna. Pokazao nam je i ugovor o donaciji i kopiju potvrde o uplati novca. Dok je vlasnik Hoto Grupe Tomislav Horvatinčić samo prošao pored novinara, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Sigurnost Josip Klemm rekao je kako će "donirati maksimalni iznos". Od ljudi iz svijeta biznisa sinoć je u Westinu viđen i Ivan Miloloža, šef uprave tvrtke Munja.

Nakon zagrebačke, kako se doznaje, bit će organizirane još dvije donatorske večere – u Splitu i najvjerojatnije Osijeku. Nije tajna kako je HDZ u financijskim problemima, stoga je središnjica stranke i glavni operativac Milijan Brkić odlučio organizirati donatorske večeri kako bi na vrlo jednostavan i učinkovit način stranka skupila novac za predsjedničku kampanju. Doznaje se kao su zagrebački HDZ-ovci bili jako "upregnuti" kako bi sve prošlo kao što je bilo planirano. Isto tako, doznajemo da su mnogi takozvani obični članovi HDZ-a iz vlastitog džepa uplaćivali po dvije, tri pa i više tisuća kuna...

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ušla je sinoć u dvoranu u pratnji šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika Milijana Brkića. Izjave nisu davali, a vrata dvorane novinarima su potom zatvorena. Tako su u miru mogli uživati u ruži od dimljenog lososa s kremom od hrena, teletini sa žara, mini Alcazar kockama ili glaziranim profiterolima punjenim vanilijom...

vecernji.hr


HIC-oglas
Adresar Hrvata izvan RH


ADRESAR HRVATA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
, naručite


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre