HIC MIC-banner-koronavirus
zlatnici i srebrnjaci


14. rujna 2020.
KUĆE OBRANJENE
Više od 100 vatrogasaca gasilo požare na Čiovu

požar na Čiovu


Vatrogasci su se u nedjelju borili s više požara na Čiovu koji su buknuli tijekom popodneva. Iako su situaciju stavili pod kontrolu još sinoć vatrogasci su ostali na terenu do jutra. Načelnik općine Okrug Gornji smatra da su požari podmetnuti, policija je privela jednu osobu koju dovode u vezu s požarima.

U nedjelju u popodnevnim satima požar je izbio blizu kuća u Okrugu Gornjem. Na terenu je bilo 120 vatrogasaca koji su se aktivno borili s vatrom i obranili kuće. Sinoć oko 22:30 dio snaga se počeo povlačiti a dio ih je ostao na terenu do jutarnjih sati.

Jutros iz JVP-a Split su kazali da je požar ugašen i da je situacija u redu, a još će se vidjeti trebaju li vatrogasne snage ostati i dežurati još neko vrijeme.

Izbila još tri požara

Požar su gasila i dva kanadera koja su napustila požarište, a u međuvremenu su na Čiovu buknula još tri požara.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič je na Čiovu  razgovarao s vatrogasnim zapovjednikom Marinom Bubleom i načelnikom općineOkrugGornji Ivicom Radićem.

"Činjenica je da je prvi počeo oko 15:30, oko 18:30 bila je dojava za više novih požara i sada se radi na njihovoj sanaciji", kazao je Buble. Istaknuo je da je na početku bilo teško zbog vjetra, a bili su ugroženi i objekti.

Požar podmetnut?

Načelnik općine Ivica Radić pak smatra da je požar podmetnut te kaže da će policija ispitati sumnjivca, a kao razloge podmetanja požara navodi kako je ljudima dosadno jer nije bilo sezone pa nema adrenalina. Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno saznaje, privedena je jedna osoba koja se dovodi
u vezu s požarima. 

"Jedna osoba je večeras dovedena u službene policijske prostorije. I dalje se provode izvidi, ali više informacija će policija dati ujutro", javio je Mario Jurič sinoć te dodao kako neslužbeno doznaje da je privedena jedna osoba koja je živjela u Okrugu, a koja se dovodi u vezu s požarima na Čiovu.

Bilo je katastrofa

"Sad je stanje relativno dobro, saniraju se rubovi, a kakvo je bilo, katastrofa, kad sam dolazio s
osobnim vozilom bilo je katastrofa, ali vatrogasci imaju svoju opremu i strašno su puno spasili ovi kanaderi. Strašno puno su spasili!", rekao je Stipe Žižić iz DVD-a Kaštela.

"Gadno je izgledalo, jako gadno odakle sam ja gledao, jednoj kući je zahvatilo rolete, ali sve se uspjelo spasiti", kazao je Ante.

"Možemo kazati da više ne postoji opasnost za objekte i da je situacija pod kontrolom. Na požarištu su sva društva splitskog, kaštelanskog i trogirskog područja", kazao je područni vatrogasni zapovjednik Marin Buble. Na teren je izašlo 15 postrojbi u 27 vozila, situacija je dobra i ljudi nisu ugroženi", kazali su nam u JVP Split gdje su dojavu o požaru dobili u 15:45. 

Vatrogasci su dojavu o dva nova požara, koja nisu vezana za prvi i udaljena su od njega više od kilometra, dobili u 18:20. Dio vatrogasaca prebacio se na gašenje nove vatre, a kako su za DNEVNIK.hr potvrdili iz JVP Split, na novim požarištima ne bi trebalo biti problema.(dnevnik.hr)

 Kako prenosi hrt , neslužbeno se doznaje da su mještani Čiova blizu četiri požarišta vidjeli motocikl i na njemu dvije osobe, i o svemu su obavijestili policiju koja istražuje uzroke požara.

dnevnik.hr/HIC.hr
foto:

 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre