HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

zastave-stalci-koplja

zastava na stalkukomplet hrvatski šahzlatnici i srebrnjaci

7.rujna 2021.
POŽAR LOKALIZIRAN
Požar kod Ražanca , vatrena linija dosezala više stotina metara

požar kod Ražanca

Vatrogasci su se cijelu noć borili s požarom koji je buknuo oko 19.20 kod Ražanca blizu Zadra.  Noćas oko 2.30 uspjeli su ga staviti pod kontrolu. Situacija je dobra. Kuće u zaseoku Stojići su obranjene, a 95 posto požara je lokalizirano. Ostala je aktivna linija od 150 metara na zapadnome dijelu koja ne predstavlja izravnu prijetnju, tako da su sve snage i dalje na terenu, za HRT je rekao županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Zbog nepristupačnog terena nije se moglo doći vozilima. U Dnevniku 3 HRT-a šef zadarskih vatrogasaca Željko Šoša rekao je da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko i visoko raslinje. Na terenu je tada bilo 30-ak ljudi s 10 do 15 vozila. Požar je skrenut na drugu stranu, a gasit će se sigurno čitavu noć, najavio je tada predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra.

Neslužbeno, vatrena linija bila je duga više stotina metara. Na teren su izašli pripadnici nekoliko DVD-ova: Ražanca, Nina, Paga, Sukošana te vatrogasci iz JVP Zadar.

Dio vatrogasaca još je u ponedjeljak bio na Ugljanu zbog nadziranja lokacije na kojoj je lokaliziran požar koji je buknuo na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ozlijeđenih nema, a dio pacijenata bio je evakuiran. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima. Vatra je zahvatila borovu šumu i nisko raslinje, a vatrogascima su u gašenju pomagala i dva kanadera.


Požar na Ugljanu

Lokaliziran je požar koji je oko 15.30 buknuo na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan, rekao je za zapovjednik županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić. Intervencijska vatrogasna postrojba, vatrogasci iz Zadra došli su izvanrednom trajektnom linijom. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima Psihijatrijske bolnice Ugljan, a koliko ja znam, nema ozlijeđenih pacijenata i osoblja bolnice, dodao je zapovjednik Rudić.

Načelnik općine Preko Jure Brižić rekao je ranije u ponedjeljak da je dio pacijenata Psihijatrijske bolnice Ugljan evakuiran.


04. kolovoza 2021.
Vatrogasci se već treći dan bore s požarom kod Trogira

požar kod Segeta Donjeg
požar kod Segeta Donjeg


Već treći dan vatrogasci se bore s vatrom u Segetu Gornjem kod Trogira. Požar je još aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros u njemu je izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Rano jutros u gašenje tog najvećeg požara na obali u zadnje četiri godine priključila su se dva kanadera.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, kazao je telefonom za HTV da je noć na području Segeta Gornjeg bila mirna.

- Bilo je nešto izgorjevanja u unutrašnjosti požarišta, a također i izdimnjavanja, ali nije bilo širenja požara. Snage su sinoć zamijenjene. Od jutros u 5.45 dva kanadera natapaju rubne dijelove požarišta, dodao je Tucaković. 

Tijekom noći je na terenu bilo 106 vatrogasaca sa 37 vozila. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara iskrenje dalekovoda izazvano kratkim spojem nastalim zbog građevinskih radova, objavila je policija.

- Pomoć nam je došla iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem svim kolegama. Nadamo se da ćemo zaustaviti ovo širenje požara. Važno je da smo obraniti Labin Dalmatinski. U zaseoke nam je bio problem doći s velikim vozilima jer su putevi često nepristupačni. Snalazimo se kako znamo, kazao je Roko Maletić, zapovjednik DVD-a Kaštela. 

Ne znamo kako će se dalje odvijati požar jer vjetar stalno mijenja smjer i nije moguće predvidjeti bilo kakav razvoj situacije. Na terenu nema velikog plamena tek dim, rekli su vatrogasci. Procjenjuje se da, iako se radi o zaista velikoj izgorenoj površini, materijalna šteta od tog požara neće biti velika jer je uglavnom riječ o teško pristupačnom i nenaseljenom terenu gdje većinom raste trava, eterično bilje, kadulja i vrisak.


HIC.hr
foto: Jvp Grada Splita Facebook

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre