HIC grbovi-500-10014.veljače 2020.
ZADNJE DRŽAVNIČKE DUŽNOSTI HRVATSKE PREDSJEDNICE
Posjetila Sloveniju a danas će posmrtno odlikovati kardinala Kuharića

predsjednički grb


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obavlja zadnje dužnosti prije odlaska s Pantovčaka.
U srijedu je posjetila Sloveniju a danas će još dodijeliti posmrtno odlikovanje kardinalu Franji Kuhariću.Posmrtno odlikovanje kardinala Kuharića

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas će na Pantovčaku uručit posmrtno dodijeljeno odlikovanje Velered predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Franji Kuhariću.

Odlikovanje će preuzeti nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, a potom će se nazočnima obratiti predsjednica republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Dodjeli odlikovanja nazočit će i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.


Zadnji posjet nekoj zemlji

Kolindin zadnji državnički posjet, posjetila Sloveniju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović za zadnji državnički posjet nekoj zemlji odabrala je susjednu Sloveniju. U srijedu se susrela s predsjednik Republike Slovenije Borutom Pahorom na neformalnom radnom ručku u Ljubljani.

Predsjednica je zahvalila Predsjedniku Republike Slovenije na gostoprimstvu prilikom njezinog posljednjeg inozemnog posjeta kao hrvatske predsjednice te istaknula kako je Slovenija logičan izbor. Za prijateljstvo i ono što povezuje Hrvatsku i Sloveniju kazala je kako daleko nadmašuje pitanja koja su ostala otvorena između dviju država i dodala kako će uvijek ulagati u to prijateljstvo.

Nadalje, predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je slovensku vladu da nastavi razgovore s hrvatskim institucijama o postizanju bilateralnih rješenja za sva otvorena pitanja.

Istaknula je kako unatoč različitim stavovima o otvorenim pitanjima to ne znači kako se trebamo postaviti na način da nećemo razgovarati, već upravo suprotno, kako se problemi moraju riješiti te zato o njima treba razgovarati, objavljeno je na aktualnoj stranici hrvatske predsjednice.


HIC.hr
foto:
predsjednica.hr
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre