HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/zlatnici i srebrnjaci

Atena extra djevičansko maslinovo ulje

05.veljače 2021.
IZNENADNA SMRT
Preminuo ruski liječnik koji je liječio Navaljnog

Aleksej Navaljni


Ruski liječnik koji je liječio oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog odmah nakon trovanja prošlog kolovoza, umro je u dobi od 56 godina.

Zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju Sergej Maksimišin "iznenada je umro", izvijestila je njegova bolnica u sibirskom gradu Omsku. Maksimišin je radio u bolnici 28 godina.

U studenom je glavni liječnik u istoj bolnici Aleksandar Murahovski, koji je došao pod povećalo javnosti zbog liječenja Navaljnog, promoviran na mjesto regionalnog ministra zdravstva.

U to vrijeme Murahovski je samo potvrdio da Navaljni boluje od metaboličkog poremećaja, a ne od posljedica trovanja. Navaljni ga je optužio za krivotvorenje dijagnoze.

Navaljni se onesvijestio tijekom leta 20. kolovoza. Nakon slijetanja 44-godišnjak je prevezen u bolnicu u Omsku. Dva dana kasnije prebačen je u Berlin te je tjednima liječen u njemačkoj bolnici Charite.

Prema istraživanjima nekoliko laboratorija, otrovan je bojnim otrovom novičokom. Rusija, s druge strane, tvrdi da nije mogla dokazati da je Navaljni otrovan te da stoga nije pokrenula istragu.

Navaljni je uhićen pri povratku u Moskvu te je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora ranije ovaj tjedan za navodno kršenje uvjetne kazne u prethodnom kaznenom slučaju za prijevaru i pronevjeru sredstava iz 2014.

Navaljni se nije mogao pridržavati odredbi uvjetne kazne jer je u Berlinu bio u komi, no kad mu je izricao zatvorsku kaznu, ruski sudac ustvrdio je da se zakoni odnose na sve okolnosti jednako.

 


hrvatski šah, komplet
Rusija optužuje Zapad

Rusija je u srijedu optužila Zapad za histeriju oko zatočenog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog i Kremlj je ocijenio da je policija imala pravo koristiti silu da bi razbila prosvjede zbog njegova pritvaranja.


Sud u Moskvi osudio je u utorak Navaljnog na tri i pol godine zatvora jer je prekršio raniju uvjetnu kaznu, ignorirajući pozive Zapada i prosvjednika da ga oslobodi.

Dok je sud vijećao, njegovi pristaše pokušali su se okupiti, a kasnije su na ulicama prosvjedovali protiv sudske odluke. Vlasti su zbog toga zatvorili neke postaje podzemne željeznice i uhitile 1400 ljudi, objavili su promatrači.Saveznici Navaljnog kažu da je policija time zapravo zabranila javne prosvjede i koristila prekomjernu silu kako bi ih razbila.

Kremlj tvrdi da je reakcija policije bila opravdana jer je prosvjed bio nezakonit i nije bio odobren. Glasnogovornik Dmitrij Peskov optužio je sljedbenike Navaljnog da su namjerno provocirali policajce organizirajući prosvjed blizu Kremlja.

"Proteklih dana suočili smo se s pozivima na nezakonite prosvjede, pa smo poduzeli mjere da se spriječe teže posljedice", rekao je Peskov.

Zapad je pozvao Moskvu da pusti Navaljnog, no Rusija drži da je to miješanje u njezine unutarnje stvari.

Njemci tvrde Rusi su otrovali Alekseja Navaljnog, Rusi optužbe odbaciju

 

 

dnevnik.hr / HIC.hr
foto:

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre