HIC zastave-stalci-koplja
vijesti iz kulture
UNIKATNI
poklon proizvodi


pokon paketi
02.siječnja 2020.
FILM I KAZALIŠTE
Preminuo spliski komičar Damir Mihanović-Ćubi

Damir Mihanović-Ćubi

Nakon kratke i teške bolesti danas je u Splitu preminuo poznati glumac, pjevač i legendarni splitski komičar Damir Mihanović - Ćubi.

Tužna vijest prvog dana 2020. godine prohujala je Splitom i u srcima ostvaila veliku prazninu. Otišao je onaj koji je najviše uveseljavao, ne samo Split, nego cijelu Hrvatsku, čovjek koji je tijekom svoje karijere izmamio mnogima osmijeh na lice. Na društvenim mrežama veliki broj Ćubijevih prijatelja i kolega, pa i "običnih" građana ostavljaju poruke. Njegov nemirni i veseli duh mnoge je dotakao i jedno je sigurno: Damir Mihanović neće tako brzo biti zaoravljen, bio je ikona ovog gra

Prije manje od mjesec dana brojne Ćubijeve prijatelje potresla je vijest kako mu je pozlilo prilikom snimanja u Zagrebu da bi mu nedugo nakon toga bila dijagnosticirana zloćudna bolest.

Odmah nakon postavljanja dijagnoze, liječio se u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, a njegovi brojni kolege i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći. Posljednje dane života Ćubi je proveo u svom Splitu. Većinu života bio je vezan za Split iako porijeklo vuče s otoka Šolte

Usprkos teškoj dijagnozi, javnost je redovito nasmijavao objavama na Facebooku, a za svoj konačni odlazak odabrao je, kako i priliči njegovom nezaboravnom karakteru, 'najluđi' dan u godini. 


Iza komičara specifičnog izričaja kojeg televizijska publika pamti iz brojnih serija, emisija i showova ostala su dva odrasla sina i supruga Vernona.
Zauvijek će ostati upamćen kroz svoje jedinstvene likove poput Nevena i Romana iz zabavnih serijala 'Jel me netko tražio' i 'Nad lipom 35'.

Kroz više desetljeća dugu karijeru odigrao je brojne predstave od kojih mnoge nose i njegov autorski potpis. Na sceni je bio i kao uspješan glazbenik, poznavatelji domaće pop scene znaju ga i kao bubnjara grupe Forum.

torbe tkanica/ hic.hr
foto:
Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre