HIC grbovi-500-100zastave-stalci-koplja

zastava na stalkuHrvatski šah, set04.lipnja 2021.
NOVI GRADONAČELNICI I ŽUPANI
Počela primopredaja vlasti u gradovima i županijama nakon lokalnih izbora

lokalni izbori u Hrvatskoj, završeniU mnogim gradovima i županijama u Hrvatskoj počela primopredaja vlasti nakon završenim lokalnih izbora u svibnju.Prvi radni dan zagrebačkog gradonačelnika

Novoizabrani gradonačelnk Zagreba Tomislav Tomaševićdanas je stupio na dužnost. Jutros je na posao malo kasnio, rekao je zbog opravdanih razloga. Dok se vozio tramvajem na posao dogodila se nezgoda, jednoj putnici je pozlilo i ona je pritekao u pomoć.Primopredaja Pule

 Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika Pule Borisa Miletića i novoizabranog gradonačelnika Filipa Zoričića održana je u petak ujutro u pulsko Gradskoj palači.

- Vjerujem da smo ovom dokumentacijom obuhvatili sva područja koja će novom gradonačelniku biti potrebna za prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule, izjavio je dosadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Aleksandar Matić.

- Želim zahvaliti gospodinu Miletiću na ustrajnom radu toliki niz godina. Kao nova uprava nastavit ćemo raditi na projektima koji su započeti i nastaviti sve ono što je dobro, rekao je Filip Zoričić, novoizabrani gradonačelnik Pule.


Primopredaja u Osijeku

Ivan Radić preuzeo je vlast u Osijeku. Njegov prethodnik na mjestu gradonačelnika Ivan Vrkić podnio mu je izvješće o svom radu na 103 stranice i predao izvršnu vlast. Vrkić je Radiću poručio da je jedva dočekao da na mjesto gradonačelnika dođe mladi i ambiciozni čovjek.

Vrkić je kazao kao on snosi svu odgovornost za svoje loše postupke u gradu Osijeku. - Molim vas da to jasno kažete hrvatskoj javnost, rekao je.

Vrkić je naglasio kako su on i njegov tip stvorili pretpostavke za normalan razvoj započetih projekata u gradu Osijeku - podvožnjak na "Čepinskoj" i magistralna cesta prema Erdutu.

Zamolio je Radića da se završe svi započeti projekti. Dodao je kako je on sa svojim timom promijenio politiku Osijeka.

Radić je rekao kako je primopredaja ovlasti protekla mirno, te je zahvalio Ivanu Vrkiću na dosadašnjem radu.

Rekao je da će se dosadašnji projekti završiti, a započet će i drugi projekti za koje je njegov tim dobio mandat od građana. Primopredaja u Varaždinskoj županiji

- Očekujem, vjerujem, i u interesu je svih nas da rezultat koji smo ostvarili, četiri godine za redom smo najuspješnija županija u Hrvatskoj, nadam se da ćemo takvi biti i dalje, rekao je Radimir Čačić, bivši župan Varaždinske županije i čestitao novom županu. 

- Odgovornost za vođenje Varaždinske županije u narednom mandatu glasači su povjerili koaliciji HDZ-HSLS-HSU. U proteklih 9 godina kao predsjednik županijske organizacije HDZ-a i 6 godina kao saborski zastupnik obišao sam svaki kutak Varaždinske županije. Razgovarali smo i čuli potrebe naših građana i pokušali smo na svim razinama, od lokalne do državne uprave to riješiti, izjavio je Anđelko Stričak, izabrani župan Varaždinske županije.

Primopredaja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Marko Marušić preuzeo je od Damira Bajsa dužnost župana Bjelovarsko-bilogorske županije te najavio neovisnu reviziju postojećeg stanja, a Bajs će, najavio je, aktivirati mandat u Hrvatskom saboru.

Novi župan Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a, rekao je da će već sutra, u subotu, krenuti s poslom i razgovarati s pročelnicima i direktorima tvrtki u županijskom vlasništvu, ali i pokrenuti postupak neovisne revizije kako bi se utvrdilo točno stanje.

Kad je riječ o kadrovskim promjenama, rekao je da će oni koji su s politikom došli, s politikom morati i otići.

- Građani su mi dali povjerenje koje mogu opravdati samo s timom koji ću odabrati, a moji jedini kriteriji bit će stručnost i sposobnost, izjavio je Marušić dodavši kako je njegov moto uvijek bio red, rad i disciplina i da će se toga držati i kao župan.Primopredaja u Šibensko-kninskoj županiji


U Šibeniku Marko Jelić je preuzeo dužnost od dosadašnjeg Šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Pauk je nakon primopredaje izvršnih ovlasti rekao kako je novom županu Šibensko-kninske županije Marku Jeliću predao sve dokumente koji govore o stanju Šibensko-kninske županije.

- To je išlo brzo, ekspresno. Marku i njegovoj zamjenici želim svako dobro u vođenju ove županije. Neka bude još uspješnija nego do sada, poručio je Pauk.

Dodao je kako sve ostavlja mirna srca, čistih računa i mirne savjesti. Pauk je rekao da će se sada posvetiti sinu i kako će se odmoriti.

Novi župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić naglasio je kako zahvaljuje svima u županiji koji su vodili županiju u proteklom mandatu. Istaknuo je kako će se nastaviti svi započeti projekti.

Jelić je kazao je kako je predao dužnost novom gradonačelniku Knina. Komentirao je i održavanje obljetnice "Oluje" u Kninu. 


Primopredaja vlasti obavljena je u nizu drugih hrvatskih gradova gdje je došlo do smjene nakon održanih lokalnih izbora.

HIC.hr
foto:Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre