HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama
HRVATSKI ŠAH

komplet hrvatski šah


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

 

25.veljače 2022.
RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU

Putin spreman na pregovore s Ukrajinom, uvjet je da položi oružje

Vladimir Putin
Tiskovni tajnik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin spreman razgovarati s ukrajinskim čelnicima o neutralnosti i demilitarizaciji.

- Predsjednik je formulirao svoju viziju onoga što bismo očekivali od Ukrajine kako bismo riješili probleme koje trenutno imamo, rekao je novinarima na brifingu za medije u Kremlju te dodao kako se nada da je vodstvo Ukrajine spremno na razgovor.

Poziv na razgovor poslali su uz uvjet da dobiju jamstva neutralnog statusa i obećanje da neće imati oružje na svom teritoriju. Za mjesto pregovora se predlaže bjeloruski glavni grad Minsk. Peskov je za ruske novinske agencije rekao da je Rusija spremna poslati izaslanstvo koje će uključivati dužnosnike ministarstva vanjskih poslova i obrane. Ukrajina je izrazila spremnost razgovarati o tome da se proglasi neutralnom zemljom. Peskov je naglasio da demilitarizacija mora biti ključni element toga.

Minsk je dopustio Rusiji da koristi bjeloruski teritorij za invaziju na Ukrajinu. S njega se ruske snage u ovome trenutku kreću prema Kijevu. Kremlj je sustavno odbijao pregovore s Ukrajinom unatoč opetovanim zahtjevima ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog prije pokretanja invazije u četvrtak. 

Peskov je kazao da se u njihovim očima u Ukrajini ne vodi rat, već specijalna operacija, čija je svrha demilitarizacija zemlje koja je u interesu sigurnosti Rusije.

Putin je ranije odbio izravno pregovarati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, a ovaj se požalio da su zahtjevi za pregovorima s Moskvom ostali bez odgovora.

Nakon jučerašnjeg ranojutarnjeg bombardiranja Ukrajine, Zelenski je objavio da prekida diplomatske odnose s Rusijom.


Lavrov: Cilj invazije je Ukrajinu osloboditi od opresije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je cilj ruske invazije na Ukrajinu "osloboditi" Ukrajince od "opresije", dajući time do znanja da Moskva želi svrgnuti vlast u Kijevu. Dodao je da je Rusija spremna na pregovore ako Ukrajina "položi oružje". 

 


dnevnik.hr/ HIC.hr
foto:Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre