HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
vijesti-regija


Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri09.srpnja 2019.
HRVATSKA ZAJEDNICA U SRBIJI
DSHV pobijedio u dvije mjesne zajednice na izborima za savjet 37 mjesnih zajednica

Miroslav Žigmanov, konferencija

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica na teritoriji Grada Subotice, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) pobjedio je vladajuću koaliciju Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara (SNS-SVM) koja na nastupila sa zajedničkom listom na izborima u 37 mjesnih zajednica. Lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini je osvojila najviše glasova za savjete mjesnih mjesnih zajednica u dvije mjesne zajednice Verušić i Mala Bosna, a lista  SNS-SVM u 35.

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica na teritoriju Grada Subotice, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) sudjelovao je sa osam izbornih lista i prema podatcima iz DSHV je osvojila 1274 glasova i 37 mandata što je više od izbora 2015. godinu kada je osvojio 1005 glasova i 32 mandata sa 11 iborni lista,  Lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini dobila je više glasova za savjete mjesnih mjesnih zajednica u odnosu na 2015.: u Tavankutu 319 glasova (252) , u Starom  Žednik 169 (168) glasova, u Đurđinu 106 (99) glasova, u Verušiću 125 (92) glasova, , u Maloj Bosni 132 (104), u  Aleksandrovu 186 (96) glasova, u Ljutovu 57 glasova (2015. DSHV nije sudjelovao), a u Gatu je jedino dobijeno manje glasova 180 (194).
Treba uzeti činjenicu da su na prošlim izborima za članove Skupština mjesnih zajednica izborne liste DSHVa sudjelovala za 13 Skupština mjesnih zajednica, a na ovim za 8. Usporedbe radi, na prošlim izborima za članove Skupština mesnih zajednica izborne liste DSHVea prošle su izborni cenzus u 11 od 13 Mjesnih zajednica, dok su ovoga puta od 8 lista povjerenje birača dobile u 8. Na konferenciji za tisak koja je održana nakon izbora Domu DSHV Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a je objavio pobjedu u dvije mjesne zajednice: Lista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) pobjedila je na izborima za savjeta mjesnih zajednica Verušić i Mala Bosna,objevljeno je na stranici hnl.org.rs .hnl.org.rs /HIC.hr
foto:
hnl.org