HIC  
vijesti-aktualno
made in croatia, suvenir proizvodi

 

05. listopada 2018.
SRBIJA
Vućić otkazao posjet istočnom Sarajevi , Dodiku uputio pismo

Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon što je otkazao posjet Istočnom Sarajevu koji je bilo zakazan za danas, uputio je pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

U pismu je naveo kako mu je iskreno žao što neće moći sudjelovati u, kako je kazao, važnoj i veličanstvenoj svečanosti otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, kao ni u prilici da s njim razgovara o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njezinom narodu, prenose beogradski mediji.

"U potpunosti razumijem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsjedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za cjelinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tijekom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost", napisao je Vučić, a prenijela je služba za informiranje predsjednika Srbije.

Srbijanski predsjednik ocjenjuje kako je novost da su u tim napadima i optužbama sudjelovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dijela međunarodne zajednice u ostvarenju osobnih interesa.

"Svejedno, zahvalan sam vama na razumijevanju, a posebno sam zahvalan našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija", napisao je Vučić.

On se osvrnuo i na posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, uoči Općih izbora zakazanih za 7. listopada.

"Uostalom, poštovani predsjedniče, u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao je i hrvatski premijer Plenković, ali gotovo nitko, pogotovo ne iz Europske unije, nije optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje stvari BiH, kao što nitko nije optuživao Sarajevo za miješanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine", naveo je Vučić i dodao: "I vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi".


vecernji.ba/ HIC.hr
foto:

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre