HIC

 

vijesti-biH

made in croatia, suvenir proizvodi

 

10.listopada 2018.
BiH
Eksplozija u rafineriji Bosanski Brod, jedna osoba poginula

rafinerija Bosanski-Brod-eksplozija

Jedna osoba je poginula u eksploziji koja se dogodila u utorak oko 21,30 sati u rafineriji nafte Bosanski Brod.
Prema priopćenju Policijske uprave Doboj u eksploziji je poginula jedna osoba a devet ih je povrijeđeno, piše Klix.ba
Šest osoba je zadržano na liječenju u bolnici Sveti Apostol u Doboju i izvan životne su opasnosti. Tri su
osobe pušene na kućno liječenje.

Načelnik općine Bosanski Brod Jovičić rekao je kako je požar lokaliziran oko 23 sata. Rafinerija ima svoje protokole, nije bilo potrebe za evakuacijom. Uzroke ne znamo, a posljedice će se tek utvrditi, rekao je načelnik.
Svi pogoni, osim onog u kojem se dogodila eksplozija radili su noćas normalno, samo je treća smjena počela sa satom zakašnjenja.
Jovičić je zahvalio gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari na ponuđenoj pomoći.Slavonski Brod nije ugrožen

Nakon naprospavane noći građani Slavonskog Broda rekli su jutros da se ne boje, ali su uznemireni jer se sve događa uz sam centar grada.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Dusapra u emisiji Studio 4 rekao je da je sinoć bilo dramatično, ali da građani Slavonskog Broda nisu bili ugroženi. Imali smo sreću da je vjetar okrenuo smjer i puhao na drugu stranu tako da štetni plinovi i isparavanja koja su se događala kod izgaranja nisu prelazili na našu stranu. Cijelu noć smo u kontaktu sa mjernim postajama i ona su u granicama normale. Nije bilo prekoračenja, što znači da izgaranja nisu došla na našu stranu.


Novinari su sinoć Dusparu zatražili komentar s obzirom na to da je za danas u Slavonskom Brodu predviđen sastanak predstavnika ruskih vlasnika bosanskobrodske rafinerije s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i predstavnicima Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije i ekoloških udruga, vezano uz višegodišnje prekogranično onečišćenje zraka koje iz susjedne države stiže u Slavonski Brod.

Ovo je nešto što se slučajno dogodilo. Događali su se i prije incidenti u rafineriji, što je 'normalno' za takvu proizvodnju. Nama to nije normalno jer se događa uz sam centar grada, tako da bi bilo dobro da se problem riješi, rekao je Duspara.


hrt.hr/ HIC.hr
foto:

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre