HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
vijesti-regija


Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri27.siječnja 2019.
SRBIJA
Srbi ponovo na ulicama, traže Vučićevu ostavku

prosvijed u Srbiji, traži se opoziv Vučića

Prosvjedna šetnja "1 od 5 milijuna" održana je osmu subotu zaredom u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije na kojima se tražila ostavka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a on je u to vrijeme na svečanosti u Novom Sadu poručio da on i njegova vladajuća stranka imaju legitimiet i legalitet, ali je spreman povući se ako SNS izgubi izbore.


I sinočnji prosvjed protiv aktualne vlasti počeo je ispred Filozofskog fakulteta, a prosvjednicima su govorili profesor Fakulteta političkih znanosti Čedomir Čupić i bivši sudac Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević.

Čupić je ocijenio da je "Aleksandar Vučić vladavinu prava pretvorio u vladavinu lične samovolje, vladu u osobni poslušnički servis, a parlament u glasački stroj kojemu je zadatak da njegovu samovolju ozakoni".

Samo građani i oporba mogu Vučića natjerati na ostavku, rekao je Vučić i pozvao prosvjednike da u svojim zahtjevima budu uporni i ustrajni.

Bivši sudac Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević drži da "Aleksandar Vučić mora podnijeti ostavku da bi Srbija ponovo postala pravna država".


Vučić je iznevjerio Ustav Srbije jer se, kako je ustvrdio sudac Ivošević, "miješa u sve tri grane vlasti i odlučuje tko je prekršio zakon, a tko je nevin".

Prosvjednici su tražili od direktora RTS-a Dragana Bujoševića i glavnog i odgovornog urednika Nenada Lj. Stefanovića da podnesu ostavke, jer su "javni servis pretvorili u partijski za svog gospodara Aleksandra Vučića".dnevnik.hr/HIC.hr
foto: