HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

 

vijesti-biH

made in croatia, suvenir proizvodi

 

16.siječnja 2019.
NAKON DVIJE TREČINE ODSLUŽENE KAZNE
Valentin Ćorić pušten na slobodu, stigao u Zagreb

Valentin Ćorić na slobodi

Valentin Ćorić danas je pušten na slobodu i stigao je u Zagreb. Ćorić je iz Amsterdama redovitom zrakoplovnom linijom doputovao u Zagreb gdje su ga dočekali obitelj, prijatelji i suborci.

- Mjesecima smo čekali na ovu odluku, imali smo indicije da će biti donesena ranije, ali konačno smo dočekali kraj agonije koja traje već desetljeće i pol - rekli su jučer članovi Ćorićeve obitelji za Večernji list.

Ćorićeva obitelji ističe kako još ne znaju hoće li doći nakon Zagreba u Hercegovinu ili će ostati u Hrvatskoj. Naime, Valentin Ćorić je na uvjetnu slobodu pušten nakon 2/3 odslužene zatvorske kazne. U zatvoru je proveo malo duže od potrebne dvije trećine.

Još 24. rujna prošle godine su stečeni uvjeti za njegovo puštanje na slobodu Odluka o puštanju Valentina Ćorića objavljena je jučer i na stranicama Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove koji je nasljednik Haškog tribunala.Pravomoćne presude hrvatskoj šestorki u Haagu


Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju pravomoćnu presudu šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata izrekao je 29. studenog 2017.godine.

hrvatska šestorka , Haag

-Generalu PRALJKU nakon što mu je potvrđena presuda od 20 godina zatvora, Praljak je poručio: 'Nisam ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu' te je popio iz bočice popio cijankalij. Praljak je potom iznesen iz sudnice, a nešto poslije 14 sati preminuo je u bolnici

- JADRANKO PRLIĆ - odbijena žalba u cijelosti i potvrđena kazna od 25 godina zatvora

 - BRUNO STOJIĆ - Poništena osuda za progon i nehumano postupanje. Potvrđena mu je kazna od 20 godina zatvora

- PUŠIĆU je potvršđena kazna od 10 godina,

- ĆORIĆU je potvrđena kazna od 16 godina a

- PETKOVIĆUje potvrđena kazna od 20 godina.

Šestorica bivših čelnika Herceg-Bosne u svibnju 2013. osuđena su na ukupno 111 godina zatvora zbog ubojstva, silovanja, deportacije, zatvaranja, uništavanja imovine širokih razmjera i drugih zločina. Svi su se dobrovoljno predali i prevezeni su u pritvor ICTY-ja 5. travnja 2004.

vezano za temu

Postoji mogučnost pobijanja haške presude u slučaju Prlić i ostali

vecernji.ba/ HIC.hr
foto:

 


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre