HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Atena extra djevičansko maslinovo ulje

15.listopada 2020.
REAKCIJA NA PLENKOVIĆEVU IZJAVU O RADIKALIZACIJI
Škoro : Plenković bi se trebao zamisliti nije li on taj koji polarizira društvo

Miroslav Škoro


Premijer Plenković
je u srijedu održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na nedavnu pucnjavu ispred Banskih dvora, te izrazio zabrinutost o porastu radikalizaciju u društvu za koju tvrdi kako su odgovorni ‘akteri pa i u politici koji potiču netrpeljivost’, a tu je prozvao Ivana Penavu i Karolinu Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta zbog njihovih izjava o ‘buntu’ i ‘tenkovima’ nakon napada na Markovom trgu.

Na svom Facebook profilu na premijerove izjave reagirao je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro te naglasio ono što je rekao na konferenciji za novinare u srijedu.

“Novinari su me u Saboru pitali za komentar izjave premijera Plenkovića o radikalizaciji u društvu.

Što se tiče slučaja koji se dogodio nedavno na Markovom trgu, koristim prigodu prije svega izraziti žaljenje zbog svega što se dogodilo, oštro osuditi bilo kakav čin terorizma, ekstremizma, radikalizma. Domovinski pokret nikada nije bio na tom tragu, niti će biti na tom tragu.

Ono što bih želio svakako reći je, da izražavam sućut i obitelji policajca koji je ozlijeđen u tom suludom činu, želim mu brz oporavak. Naravno, izražavam sućut i obitelji mladića koji je sebi oduzeo život. Ono što je zanimljivo, sada kad ste mi to rekli i što mi prvo pada na pamet je da kad nemaš odgovor, a kriv si, onda tražiš krivca u nekome drugom. Domovinski pokret je stranka koja je stara nekoliko mjeseci, HDZ je na vlasti, brat bratu, u ovoj zemlji, bar dvadesetak i više godina. Gospodin Plenković je na vlasti, koliko je. Gospodin Plenković vuče poteze zajedno sa svojim ministrima koji se redaju kao na pokretnoj vrpci, i sa svojim trgovačkim partnerima zbog kojih je narod bjelodano vrlo isfrustriran.

Gospodin Plenković bi se uistinu trebao zamisliti nije li on taj koji drastično polarizira društvo, a ne ići ovako optuživati bilo koga. Naravno da nije mislio na Domovinski pokret jer ako je mislio na Domovinski pokret, onda je uistinu promašio cijelu loptu.

Što se tiče g. Zekanovića, koji govori o hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji. Pa zar to nije trgovačka koalicija? Oni trguju jedni s drugima i jedni i drugi relativiziraju puno toga što se relativizirati ne bi trebalo. Pri tome se dogovaraju tko će gdje biti državni tajnik, tko će biti koji ministar. Ako vi meni ovdje, ili bilo gdje u Hrvatskoj, dokažete da su Samostalna Demokratska Srpska Stranka koju je utemeljio Goran Hadžić i Hrvatska Demokratska Zajednica koju je utemeljio Franjo Tuđman, svjetonazorski iste stranke, onda ću ja podržati vašu tezu.

Kad je u pitanju izjava gđe. Krišto, ona je bila figurativna. Nakon činjenice da je bilo puno propusta u osiguranju ovog dijela grada u kojemu se nalaze važne institucije, napravili smo ono što obično radimo mi ovdje u Hrvatskoj – mi smo sve zaključali i sad više ne može nitko proći pa je samo žena rekla da neće pomoći niti da se stavi nekakav tenk, nego da se nastavi odvijati normalan život, moramo nastaviti normalan život.

Ja se sad stavljam u poziciju da objašnjavam nečije tuđe izjave, to su sve odrasli ljudi, ali su u Klubu Domovinskog pokreta. Samo mogu reći da je gospodin Penava čovjek koji je pokušao sve to skupa sagledati trodimenzionalno. Tragedija se dogodila, mi tragediju osuđujemo. Osuđujemo svaki pokušaj radikalizacije, bilo kakvo terorističko ponašanje, međutim, činjenica je da je to posljedica određenih nezadovoljstava. Konačno i neke poruke koje su ostale iza počinitelja ukazuju na to”, piše Škoro u svojoj objavi.

hkv.hr/HIC.hr
foto: arhiv

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre