Još jedna Sandrina pobjeda za povijest

Sandra Perković je europska prvakinja u bacanju diska. Hrvatska atletičarka je u Amsterdamu osvojila četvrto zlato u nizu na Europskom prvenstvu.

Od 2010. Sandra je bila najbolja u Barceloni, Helsinkiju i Zürichu, a taj je niz i nastavila.

Sandra je za naslov u Amsterdamu disk bacila 69,97 metara, druga je bila Nijemica Julia Fischer (65,77), a treća njezina sunarodnjakinja Shanice Craft (63,89).

- Imala sam dosta tehničkih problema u prvim serijama jer je bilo jako puno bacačica zbog niske norme, pa se moralo dugo čekati, tako da sam s ovim rezultatom iz pete serije jako zadovoljna. Kad se dugo čeka, onda se stvori nervoza. Kad je završila treća serija i ostalo nas je osam, onda je počelo pravo prvenstvo za mene, tada sam se osjećala kao u Dijamantnoj ligi, svjetskom prvenstvu i na ostalim velikim natjecanjima - rekla je Sandra.

Na granicu od 70 metara Sandra je bacila u petom pokušaju, a sve do četvrte serije hvatala je Fischer koja je u prva dva hica prebacila granicu od 65 metara.

Sandri je to uspjelo u četvrtoj seriji, kad je sa 66,03 metara preuzela vodstvo koje više nije ispustila, a u petoj seriji bila je još bolja.

- Tražila sam podršku publike u četvrtoj seriji, i tada sam prebacila tih 66 metara i preuzela vodstvo iako to nije značio kraj. No, onda je došla moja moja najdraža, peta serija i disk je odletio daleko, do zlatne medalje. Kad sam si rekla sad ili nikad, krenula su prava tehnička bacanja. Nadam se da je ovo dobra uvertira za Rio - podvukla je europska prvakinja Sandra Perković.

U prva dva hica je bacila 62,60 m i 63,09 m, dok je u četvrtoj i šestoj seriji prestupila.

Hrvatska atletičarka je tako postala prva diskašica u povijesti koja je uspjela osvojiti četiri naslova u nizu na EP-u.

Drago Hudika
Vecernji.hr

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje