HIC kugluice za bor
vijesti-regija


Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri10.studeni 2019.
ODBACUJU HRVATSKU NOTU
Srbija protunotom odgovorila na hrvatsku notu

Vukovar u domovinskom ratu


Nakon što je u petak otkrivena spomen-ploče u Novom Sadu Mladenu Bratiću, zapovjedniku snaga bivše JNA u napadu na Vukovar i nakon što je naše Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog toga poslova Srbiji poslalo prosvjednu notu - u subotu je svojom notom odgovorio službeni Beograd.


Službeni Beograd u dopisu tvrdi da je poginuli general-major JNA Mladen Bratić, kako navodi, zapovijedao legalnom vojnom formacijom i da nije osuđen za ratne zločine. Ne spominjući razaranje Vukovara koje je vodio i ubojstvo više od 2.200 ljudi u tom gradu, naveli su na hrvatskoj strani: zločine NDH, Milu Budaka i Miru Barešića.

Naravno da nam taj čin u realizaciji aktualnog srbijanskog vodstva, njihove vlade, ministarstva obrane i vojske, naravno da nam je to svima onima naivnima koji su mene i sve nas uvjeravali kako nam se priviđaju velikosrbi, velikosrpska ideologija. Ovo je jasan pokazatelj da zapravo i aktuana politika u Republici Srbiji ne da nije odustala od te ideologije nego je njeguje, komentirao je ponašanje srbijanskog državnog vrha gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.


hrt /HIC.hr
foto
: