ADRESAR HRVATA
IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

 


15.srpnja 2015.
PRIJETNJA ISISA BALKANU
Poruka Hrvatskoj: Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, božji zakon, pravda svima, mi smo islamski hilafet

ISIS, prijeti i Hrvatskoj


Na YouTubeu je objavljena videoporuka "Mi smo islamski hilafet - kasida". U poruci od 10. srpnja 2015. Srbija je označena kao početna meta islamskih terorista, odnosno centar Balkana koji prvo treba osvojiti.

Ekstremisti u videu tvrde da nakon osvajanja Srbije planiraju terorističke akcije u BIH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji te tako islamsku vlast proširiti na čitav Balkan.

"Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, božji zakon, pravda svima, mi smo islamski hilafet", stoji u poruci Hrvatskoj. U jednom dijelu videa ističu da će u BiH stići mudžhedini, dok za Srbiju kažu da će biti dio islama iako se Srbi ne slažu s tim.

Hilafet, ili, kako se u Hrvatskoj kaže - kalifat, islamski je oblik vlasti koji predstavlja političko jedinstvo i vodstvo islamskog svijeta, a u kojemu je vrhovni vladar zakoniti nasljednik Muhameda, utemeljitelja islama. Islamska država proglasila se kalifatom u lipnju prošle godine. Put Hilafeta (ili kalifata) uz dva kanala na YouTubeu pod istim imenom ima i profil na Twitteru te portal na kojemu se slavi Islamska država.

    Reakcije iz Hrvatske


Ne treba se bojati prijetnji Islamske države objavljenih na YouTube profilu "Put Hilafeta", poručio je danas predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Ne treba se plašiti, Hrvatska je vrlo dobro organizirana u smislu obrane nacionalnih interesa i vlastite sigurnosti. Trebamo raditi sve da ostane tako, a sigurnost i mir su prioritet svih i tu, na sreću, nemamo velikih dispariteta – ocijenio je Leko te dodao kako je u svijetu sve više sukoba, a Hrvatska nije izuzeta iz svjetskih procesa.
Zato smo tražili da budemo članica EU, koja je, po našem sudu, dobar okvir za demokratski razvoj i opći prosperitet Hrvatske, kao i NATO – zaključio je predsjednik Sabora.   izvor:N1/vecernji.hr/hicvezana vijest
Iračka vojska i šijitske milicije počele ofenzivu na Tikrit

Pripadnici ISILA-a ponovo sablaznili svijet, buldožerima porušili drevni grad
Nimrud na sjeveru Iraka.


Militanti Islamske države ušli u Tursku, opasnos prijeti i Europi.

Na Sardiniji otkrivena islamistička skupina


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre