Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniriADRESAR HRVATA
IZVAN RH(2700 adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

Hrvatski iseljenički adresar

 

02.travnja 2015.
PRIJETNJA NATO-u NUKLEARNIM ORUŽJEM
Putin: 'Ako pokušate spriječiti otcjepljenje Rusa na Baltiku, bit će gore nego u Ukrajini!'

Putin prijeti nuklearnim oružjem

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio je da će koristiti nuklearnu silu kako bi branio anekesiju Krima. No, ne samo Krim. 
Naime, prema informacijama sa sastanka koji je održan između ruskih generala i američkih dužnosnika, a koje je objavio Times, Moskva naglašava kako bi se slična situacija, kao u Ukrajini, mogla dogoditi i u Baltičkim zemljama budući da tamo živi dosta stanovnika ruske nacionalnosti. 

Za razliku od Ukrajine, Estonija, Letonija i Litva već su članice NATO saveza. Ukoliko bi NATO aktivirao svoje snage na Baltiku, Moskva prijeti da ima u pripremi široku lepezu odgovora na moguću intervenciju Zapada te da je spremna 'snažno upotrijebiti i nuklearno naoružanje'. 

Rusija je već krenula u ofenzivu na Baltiku te je nedavno upozorila Dansku da će, ako se pridruži raketnom obrambenom štitu NATO-a, njena mornarica biti legitimna meta za ruski nuklearni napad.

Kuda ide Rusija?

Isto tako, Putin najavljuje da će, ako NATO pošalje oružje Ukrajini, Rusija to smatrati kao 'daljnje zadiranje u njezine granice' te da će u tom slučaju 'ruski narod snažno odgovoriti'.

Sastanak Rusa i Amerikanaca održan je u Njemačkoj prošlog mjeseca, piše Independent. Ipak, prema onome što je rečeno, Moskva bi željela izbjeći slanje vojnih trupa i teškog naoružanja na Baltik. 

'Rusija se nada da bi ipak mogla rusko stanovništvo iz Baltičkih zemalja privući sebi mirnim putem, polako, tako da NATO ne dobije izliku za aktiviranje vojnih resursa', stoji u dokumentu sa sastanka ruskih i američkih dužnosnika u Njemačkoj. 

Ako bi NATO ipak odgovorio, Rusija bi to smatrala kao agresiju na rusku manjinu, a situacija bi u tom slučaju bila potencijalno daleko opasnija za SAD nego ona u Ukrajini, zaključeno je. 

izvor:dnevnik.hr /hic

 

vezane vijesti

GODIŠNJICA ANEKSIJE KRIMA: Putin."Uzeo sam vam zemlju, no nemojte se ljutiti zbog toga."


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre