ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


24.lipnja 2015.
SRBIJA: PREMIJER BRANI IZJAVU SVOG MINISTRA
Vučić: Ako mislite među Srbima propagirati Alojzija Stepinca kao sveca to vam neće proći.

Aleksandar Vučić


Srbijanski premijer Aleksandar Vučić branio je u utorak u Bruxellesu izjavu svoga ministra Aleksandra Vulina, ističući da u Srbiji "neće proći propaganda" da je Alozjije Stepinac svetac i da će se teško itko naći tko će u to povjerovati.

BRUXELLES: Vučić je u utorak u Bruxellesu sudjelovao u političkom dijalogu između Srbije i Kosova, koji se vodi pod pokroviteljstvom EU-a.

Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin došao u Hrvatsku pa kardinala Stepinca nazvao "ustaškim vikarom"


Na novinarski upit da komentira izjavu ministra Vulina koji je prije nekoliko dana u Jadovnom rekao da je kardinal Alojzije Stepinac bio "ustaški vikar", Vučić je rekao: "Mi se obično suzdržavamo komentirati izjave hrvatskih dužnosnika i šutim po tom pitanju. Veoma sam obazriv zbog onoga što se dogodilo mojoj obitelji da možda ne djelujem i ne radim najbolje u interesu naših dobrih odnosa, koje zaista iskreno želim. Ali, ako mislite u Srbiji ili među Srbima propagirati Alojzija Stepinca kao sveca ta propaganda neće proći".
Dodao je kako se slaže da ministar Vulin "možda nije najbolje izabrao trenutak i mjesto da se o tome govori".

"Ali, moja cijela obitelj je stradala od ustaškog noža i ako mislite meni kazati da je Alojzije Stepinac bio svetac, ja vam to naprosto neću povjerovati i sumnjam da ćete naći ijednog Srbina koji će u to povjerovati. Ali, da li bih ja to rekao u tom trenutku to je već drugo pitanje".
Vučić je dodao kako ne treba zaboraviti da su srbijanska pravosudna tijela "uradila nešto u vezi s gospodinom (Veljkom) Marićem, a hrvatski organi nisu uradili i mi i dalje šutimo".
"Mi i dalje šutimo jer ne želimo ulaziti u sukobe s Hrvatskom na bilo koji način po bilo kojem pitanju ne zato što smo slabi, ne zato što imamo nekakav strah od bilo čega, već zato što smatramo a su dobri odnosi condicio sine qua non za napredak i Srbije i Hrvatske u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu", rekao je Vučić. 

 

dnevnik.hr/hicVijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre