ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


30.ožujka 2015.
REKACIJE IZ SRBIJE
Premijer Srbije bijesan zbog odluke o vraćanju Šešelja u pritvor

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako će se narednih dana izjasniti o odluci Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY),kojom je naložen povratak u pritvor haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

"Gospodin Šešelj ima pravo mijenjati svoju politiku i svoj odnos, ima se pravi ponašati odgovorno i neodgovorno, to je njegova stvar. Ja ne mislim da je ovdje riječ o gospodinu Šešelju, niti mislim da je on bio tema. Kada bih izgovorio sve što osjećam u ovom trenutku, netko bi pomislio da nisam u situaciji sakriti ljutnju ili bijes zbog nemoralne odluke koju su neki donijeli, ili ove, ili one prethodne ili obje zajedno", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao kako njegov govor povodom godišnjice NATO agresije očito nije naišao na opće simpatije u svijetu.

"Ali da vam kažem, ja ne želim mijenjati ni svoje srce, ni svoj um ni svoj obraz. I hoću te, koji misle donositi takve odluke, upozoriti da moj ponos i moj moral, kao i stabilnost Srbije, nemaju cijenu", zaključio je Vučić.

Odluku Žalbenog vijeća komentirao je i srpski ministar rada i boraca Aleksandar Vulin, rekavši kako se njihovim zahtjevom za vraćanjem Šešelja u pritvor pokušava destabilizurati Srbija i srušiti vlada Aleksanda Vučića.

"U studenom kada je odluka o puštanju gospodina Šešelja donesena, obratio sam se srpskoj javnosti i rekao da se njegovo suđenje, ali i njegovo puštanje apsolutno koriste protiv države Srbije, odnosno da je usmjereno na destabilizaciju Srbije i rušenje vlade Aleksandra Vučića. Tada sam vam rekao da će doći dan kada će se tražiti uhićenje Vojsilava Šepelja, njegovo izručivanje, i da će doći dan da će on izjaviti da se neće predati, a da smo mi dužni ispuniti tu obavezu.
Kao što vidite, sve što smo rekli je bilo točno do posljednjeg slova", rekao je Vulin.

"Ne slučajno, Žalbeno vijeće je donijelo odluku da se Šešelj vraća u pritvor i na taj način se pokušava Srbija uvući u sukob između suda, tužiteljstva ili koga god na Haškom sudu. Ova odluka je umjerena prvenstveno na destabilizaciju Srbije i rušenje vlade Aleksandra Vučića i direktno rušenje predsjednika sprske vlade", zaključio je srpski ministar rada i boraca.

izvor:rtl/hr


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre