ADRESAR HRVATA IZVAN RH (27000adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

 


04.svibnja 2015.
POROD KOJI JE IZAZVAO VELIKO ZANIMANJE
Stigla na svijet kraljevska beba, princeza Charlotte Elizabeth Diana


LONDON: Vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama Kate Middleton, rodila je u subotu 2.svibnja kćer u bolnici St. Mary u Londonu. Princeza je dobila ime Charlotte Elizabeth Diana a mlađa sestra pronca Georgea Georgea službeno će se oslovljavati Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Charlotte od Cambridgea.

Beba je rođena dva i pol sata nakon što je Kate primljena u bolnicu, točnije, u 8:34 sati po lokalnom vremenu. Beba je teška 3,8 kg. Vijest o rođenju drugog djeteta budućeg kraljevskog para objavljena je na službenom Twitter profilu Kensington Palacea.
Ponosni tata princ William napustio je Lindo Wing nakon 16 sati kako bi proveo vrijeme sa sinom Georgeom. Cijela kraljevska obitelji presretna je zbog dolaska prinove.

Oko 19:15 sati po našem vremenu, vojvotkinja i princ izašli su pred bolnice St. Mary sa svojom novorođenom kćeri nakon čega su istu bolnicu i napustili.Podsjetimo, novorođena princeza u redu za nasljeđivanje engleske krune već sada zauzima četvrto mjesto. Prije bebe, nalaze se princ Charles i zatim prinčevi William i George. Time princ Harry pada na peto mjesto. Drugo dijete prijestolonasljednika već se tradicionalno smatra 'rezervom' u slučaju da se prvome, u ovom slučaju Georgeu, nešto dogodi ili pak, abdicira.


Nagađanja oko poroda
Izlazak iz bolnice samo nekoliko sati nakon poroda i izvrstan izgled Kate Middleton izazvao je oprečna mišljenja nekih medija. " Jedna žena koja je iskusila težak porod, izjavila je za News.com kako je bila iznenađena kada je ugledala Kate dok izlazi iz rodilišta, ali kaže ako ste pogledali duboko u njezine oči mogli ste vidjeti da je izmorena bez obzira što je izgledala sjajno. 

Ruska 'Komsomolskaya Pravda' napisala je pravu teoriju zavjere oko rođenja princeze. 'Kate je nosila umjetni trbuh cijelo vrijeme, a princezu je rodila surogat majka'. 'Nije moguće da samo nekoliko sati jednostavno odšetate iz rodilišta i to u bijeloj haljini', objavioli su.  'Beba izgleda staro između 7 do 10 dana, prevelika je za novorođenče, a koža joj je preglatka i previše blijeda' navodi Komsomolskaya Pravda'


No bilo kako bilo novorđena kraljevska beba Velikoj Bitaniji bi mogla samo ovih dana donijeti zaradu od  150 milijuna funti , odnosno, nešto više od 1,5 milijardi kuna. Malena princeza, stara tek 2dana tako će britanskom proračunu priskrbiti nevjerojatnu svotu novca.
Kada je rođen princ George, u proračun se slilo oko 390 milijuna funti, odnosno, skoro četiri milijarde kuna. Da se kraljevska obitelj isplati Britancima, potvrđuju i 4 milijarde i 600 milijuna funti koje turisti na godinu potroše obilazeći većinom lokacije u posjedu kraljevske obitelji.


(dnevnik.hr/hic)

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre