HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
vijesti-svijet


made in croatia, suveniri


09.kolovoza 2019.
NE TRAŽI SE VIŠE
Mladi Amerikanac je živ, javio se obitelji

Andrew Ling
Jacob Andrew Lingo (18) javio se obitelji da je na sigurnom nakon što je 28. srpnja nestao na području Baške Vode. Za njim je tragala svaka policijska postaja u Hrvatskoj.

Kako je objavljeno u Facebook grupi Missing Jacob Lingo In Croatia, javio je da je na sigurnom. ''Hvala svima koji su podijelili informacije i molili za Jacoba. Uspjeli smo stupiti u kontakt s nijm i na sigurnom je'', stoji u objavi.


U PU splitsko-dalmatinskoj su u četvrtak potvrdili da ga više ne traže. 

"Obavještavamo vas kako se danas osobno u policijsku postaju u Makarskoj javio 19-godišnji državljanin SAD-a za kojim se tragalo, te je stoga potraga obustavljena", rekli su u policiji. 

U potragu za mladićem uključen je i FBI, a njegova je majka navodno primila i prijeteću poruku od nepoznate osobe da je Jacob možda u opasnosti. Obitelj je zahvalila policiji u Hrvatskoj na svom trudu uloženom da se pronađe mladić.


Podsjetimo proteklih dana na društvenim mrežama i na portalima kružila je vijest o nestalom 18-godišnjem Amerikancu. Mladi Jacob Andrew Ling, državljanin SAD-a nestao je 28. srpnja u Baškoj Vodi. U istragu koja je u tijeku uključen je i FBI. Na društvenim mrežama su kreirale stranicu "Nestao Jacob Lingo u Hrvatskoj" (Missing Jacob Lingo In Croatia) na kojoj mole za informacije i pomoć.

Dana 22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda, a 25. srpnja kontaktirao je nekoliko članova obitelji. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca. Obitelj mu je na račun uplatila nešto novca, ali se poslije pokazalo da se tim računom uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji. Nakon toga njegov mobitel više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovu mobitelu, kazala je obitelj nestalog Jacoba za Dalmatinski portal. Nije korištena ni njegova kartica. Jacob je planirao posjetiti Split i Dubrovnik i potom se vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza. Nitko za njega nije čuo


Njegova majka Kathy Lingo i njezina prijateljica Cindy Kelly nisu potvrdile navode iz medija o prijetećim SMS-ovima, ali su rekle kako je FBI istraga u tijeku te kako redovito provjeravaju sve poruke koje dolaze.
- Trenutno pregledavamo sve poruke na Facebook-u jer nam je netko rekao da postoje tragovi prijetnje u njima - rekla je za vecernji.hr Cindy Kelly.

 


STRANICA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Na društvenim mrežama su kreirale stranicu "Nestao Jacob Lingo u Hrvatskoj" (Missing Jacob Lingo In Croatia) na kojoj mole za informacije i pomoć. "Molim vas pomozite nam da nađemo našeg sina Ima 18 godina i putuje sam. Ušao je u Zagreb 7/19/19 godine, a zadnji put viđen 7/25 u Baška Vodi, Hrvatska. Imamo razloga vjerovati da je u opasnosti i da ga Hrvatska policija i FBI aktivno traže.

Ako imate bilo kakvu informaciju ili ste ga vidjeli molim vas nazovite hrvatsku hitnu pomoć #112 i pitajte za policiju ili nazovite veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu @ +385-1-661-2200", stoji u Facebook objavi stranice.
vecernji.hr/ HIC.hr
foto:

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre