Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
 


02.travnja 2015.
RATNI ZLOČINAC
Šešelj prvo odaslao provokativne izjave a onda zapalio hrvatsku zastavu.

Vojislav Šešelj

BEOGRAD: Ratni zločinac i Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u srijedu je ispred  beogradske Palače pravde zapalio hrvatsku zastavu. To je njegov, kako kaže, odgovor hrvatskim političarimama koji ga 'već mjesec dana napadaju kao da su udareni topuzom u glavu'. 

Republiku Hrvatsku nazvao je 'ustaškom državom'.

Zbog ovog incideta Više tužiteljstvo u Beogradu danas je pokrenulo kazneni postupak protiv Šešelja, na šta je on uzvratio kako ga ta vijest raduje i rekao da s nestrpljenjem očekuje početak sudskog procesa.

Šešelju je u srijedu uručena odluka Haaškog suda da se treba vratiti u pritvor s privremene slobode na koju je pušten u studenom 2014. zbog lošeg zdravstvenog stanja, a on je novinarima potvrdio da neće dragovoljno otputovati u Den Haag već ga vlasti Srbije moraju uhititi.


U Palači pravde u Beogradu treba početi i suđenje Šešeljevu zamjeniku Nemanji Šaroviću koji je optužen za širenje vjerske, rasne i nacionalne mržnje. On je 2013. na jednom prosvjedu zapalio zastave Kosova, SAD-a, EU-a i NATO-a. 


Šešeljeva provokacija: U Hrvatsku ću doći na tenku osloboditi ‘srpsku krajinu’

U intervjuu kojega je danas objavio sarajevski tjednik “Dani” Šešelj je zaprijetio kako će doći u Hrvatsku “naoružan i na tenku”, a ponovno je potvrdio i kako se ne kani dragovoljno vratiti u pritvor u Nizozemskoj bez obzira na odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

U Hrvatsku ću jednog dana otići naoružan, na tenku. Da oslobodim republiku srpsku krajinu”, kazao je Šešelj u intervjuu koji je dan prije nego što je on u srijedu u Beogradu zapalio zastavu Republike Hrvatske.

Šešelj je potvrdio i kako mu je stalni cilj provocirati javnost u Hrvatskoj, a sada dodaje kako je zadovoljan učincima koje je time postigao te tvrdi kako je time izravno utjecao na ishod nedavnih predsjedničkih izbora. “Tijekom posljednje predsjedničke kampanje Ivu Josipovića sam, recimo, hvalio iz petnih žila zbog čega je i izgubio”, kazao je Šešelj.izvor:hrt.hr/narod.hr/ hicvezane vijesti

Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji: Veleposlanik pozvan na konzultacije u Zagreb

Vučić osudio Šešeljevo paljenje hrvatske zastave, razgovarat će s Milanovićem.

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre