HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/ 

25.rujna 2019.
POKRENUTA ISTRAGA PROTIV PREDSJEDNIKA
Objavljeni transkripti ugrozili Trumpov opstanak u Bijeloj kući

Donald Trump


Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Država pokrenuo je istragu protiv predsjednika Donalda Trumpa zbog sumnje da je poticao stranog čelnika na pokretanje istrage protiv svog političkog konkurenta. Može li to dovesti do prvog opoziva jednog američkog predsjednika u povijesti? Donald Trump, nakon optužbi, objavio je cijeli transkript razgovora.

Objavljen i cijeli transkript

Američki predsjednik Donald Trump ranije u srijedu u tweetu je napisao da će objaviti cijeli transkript i pokazati da je poziv bio "potpuno primjeren" te da nije izvršio pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

POGLEDAJTE OBJAVELJENI TRANSKRIPT ovdje

Američki mediji izvješćuju na temelju svjedočenja zviždača koji je o tome navodno čuo iz druge ruke.

Nakon objave, kako se čini, slijede tjedni i tjedni natezanja oko "impeachmenta", to jest zahtjeva za opozivom.

Sve je počelo u srijedu u jutro.

- Danas objavljujem da Predstavnički dom pokreće službenu istragu za opoziv (impeachment). Predsjednik mora snositi odgovornost. Nitko nije iznad zakona, rekla je Nancy Pelosi.

- Tako važan dan u Ujedinjenim narodima, toliko posla i toliko uspjeha, a demokrati to namjerno moraju uništiti i umanjiti novim bezveznim prijelomnim vijestima o lovu na vještice. Možete li to vjerovati?, napisao je nedugo nakon toga Donald Trump na Twitteru.

Trumpovi odnosi s Ukrajinom u središtu su spekulacija prema kojima je američkom vojnom pomoći izvršio pritisak na Ukrajinu da pokrene istragu o Bidenu, njegovu političkom protivniku i vodećem predsjedničkom kandidatu oporbenih demokrata.

On je navodno iskoristio svoj utjecaj i ucijenio Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja koji je vodio istragu o korupciji u ukrajinskoj tvrtki u kojoj je bio zaposlen i Bidenov sin Hunter.

Do razgovora sa Zelenskijem došlo je nakon što je Trump naredio administraciji da zamrzne 391 milijun dolara pomoći Ukrajini.


Sažetak transkripta koje je objavilo Ministarstvo pravosuđa

Ministarstvo pravosuđa objavilo je i sažetak transkripta, najspornije iz razgovora Trumpa i Zelenskog.

- Dosta se priča o Bidenovu sinu, da je Joe Biden zaustavio istragu i to zanima dosta ljudi, štogod bi mogli učiniti s državnim odvjetnikom, bilo bi odlično. Biden se okolo hvalio da je zaustavio istragu, pa ako možete to malo pogledati ... Meni to zvuči užasno.


hrt/vecernji.hr /HIC.hr
foto:Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre