HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/

17.kolovoza 2019.
POČEO KAMPANJU ZA NOVI MANDAT
Trump: Voljeli me ili ne morate glasovati za mene

Donald Trump


Skupom u saveznoj državi New Hampshire američki predsjednik Donald Trump i formalno je započeo kampanju za drugi mandat. Izbori će se održati za 15 mjeseci. Kao i prije tri godine kampanja će, prema svemu sudeći, biti sve samo ne nezanimljiva. Prvi Trumpov predizborni skup pokušali su prekinuti njegovi protivnici. Nije im ostao dužan.

U državi New Hampshire Donald Trump je 2016. izgubio za manje od tri tisuće glasova. No tamošnji ga republikanci vole.

 Nemate izbora nego glasovati za mene, jer inače odoše u vjetar vaše uplate u mirovinske fondove. Sve će nestati. Dakle, voljeli me ili mrzili, morate glasovati za mene!, poručio je Trump. Trump svoje simpatizere uvjerava da će ekonomija biti jaka samo s njim na čelu.

U jednom trenutku skup prekidaju bučni Trumpovi protivnici.

- Čovjek ima ozbiljan problem s debljinom. Idi kući i počni vježbati.... molim, izbacite ga, uzviknuo je
Trump.

Na trenutke je izgledalo kao da se otputovalo u prošlost, u kampanju prije gotovo 4 godine. Trump spominje tadašnju suparnicu Hilary Clinton, iz mase se čuje skandiranje: "zatvorite je!"

- Ljudi moji, ona je napravila puno toga lošeg!, poručio je. Ipak, povratak u sadašnjost, i pohvale za carinski obračun s Kinom, za koju kaže da je "orobila američko bogatstvo i radna mjesta".

- Kažu mi: idi u Kinu, makni te carine, dogovori se s njima. Pa, ostat ću bez svih aduta ako ukinem te carine, ostat ćemo bez ičega, razmislite malo! Kažu, idi u Europu... Samo da znate; Europska unija gora je i od Kine, samo što je manja, ustvrdio je Donald Trump.

Priznaje da su masovni pokolji problem u SAD-u, ali ne krivi raširenost oružja nego ljude koji su poremećeni. Kaže kako se mora naći način da se takvi ne naoružavaju. Najavljuje mogućnost proširenja mentalnih ustanova.  

- Uklanjat ćemo poremećene i opasne ljude s naših ulica, kako se ne bismo morali previše brinuti, rekao je.

Nabrzinu je proveo anketu o sloganu nove kampanje. Prvi prijedlog je: "Učinimo Ameriku ponovno velikom". Nije loše... A tko je za to da bude: "Održimo Ameriku velikom"?

Ovom prilikom nije spominjao ideju da otkupi najveći otok na svijetu, Grenland, autonomni teritorij Danske. To su objavili mediji, pozivajući se na neimenovane izvore iz Bijele kuće. S Grenlanda su mu poručili da nisu na prodaju.

Kampanja koja se zahuktava neće biti dosadna, zahvaljujući Trumpu, ali i njegovim protivnicima. 

Oni su u samo nekoliko dana prikupili više od 300 tisuća potpisa za promjenu imena znamenite njujurške Pete avenije u kojoj se nalazi i Trumpov toranj. Ako peticija prođe, ubuduće će se pošta Trumpu dostavljati na adresu: Avenija Barracka Obame.hrt.hr/HIC.hr
foto: arhiv

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre