HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Made-in-Croatia, hrvatski proizvodi i hrvatski suveniri


 

10.siječnja 2019.
CAMBERRA I MELBOURNE
Stranim veleposlanstvima u Australiji diplomatskom poštom stigli sumnjivi paketi, uhićen pošiljatelj

paket-dostava

Više stranih veleposlanstava i konzulata u Australiji u srijedu je diplomatskom poštom primilo sumnjiv paket. Australski mediji i svjetske agencijesu pernijele visti da je pošiljatelj uhićen a primljeni paketi nisu nisu nanijeli štetu.

Australska policija je prenijela da je poslano 38 paketa na adrese 14 diplomatskih predstavništava u Melbourneu i Canberri i navode da je, među ostalim, osim hrvatskog konzulata riječ o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu.

Predstavnici američkog, novozelandskog i britanskog konzulata u Melbourneu potvrdili su primitak sumnjivih paketa.

Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.Peket stigao i na adresu Hrvatskog konzulata u Melbournu


I Hrvatski konzulat u Melbourneu u srijedu je primilo sumnjive pakete. Svoju pošiljku primio je redovitom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića, kazao je CNN-u u srijedu hrvatski generalni konzul Joseph Petric.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete. Nije bilo potrebe da se konzulat evakuira, kazao je Petric.

- Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbourneu je zaprimio sumnjivu pošiljku (poštansku omotnicu) putem redovite pošte. Pismo je bilo naslovljeno na hrvatski konzulat u Melbourneu, potvrdili su za HRT iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

- Generalni konzulat RH u Melbourneu odmah je obavijestio mjerodavne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sa sadržajem paketa. Svi djelatnici Generalnog konzulata koji su bili u doticaju sa sumnjivim paketom su dobro. Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu, a budući da istraga još uvijek traje, za sada nemamo saznanja o pojedinostima. Veleposlanstvo RH u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku - dodali su iz ministarstva.
hrt /HIC.hr
foto:

 Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre