Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 
 


29.lipnja 2015.
ISLAMISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ
Počinitelj nakon terorističkog čina poslao u Siriju jeziv selfi

tvornica u Saint-Quentin-Fallavairu u kojoj je izveden islamistički napad

 

Nakon terorističkog čina

Yassin Salhi koji je izvršio teroristički čin u Siriju je poslao jezivi selfie sa glavom svoje žrtve, šefa kojeg je, kako je priznao, dekapitirao u tvornici plina u Francuskoj. Izvijestili su to izvori bliski istrazi, prenosi news.com.au. Istražitelji su otkrili da je Salhi fotografiju sebe i odrubljene glave svog šefa poslao putem WhatsAppa na broj u Kanadi. Međutim dužnosnici su upozorili da je kanadski broj možda bio samo prijenosni broj te da bi stvarni primatelj mogao biti bilo gdje u svijetu. AFP je pozivajući se na izvore bliske istrazi naveo da je poruka završila u Siriji.

Prema izjavi jednog dužnosnika za AP, Salhi je jezivi selfie poslao muškarcu koji je identificiran samo kao Younes te koji se od prošle godine nalazi u Siriji, prenosi Yahoo News.

Salhi je zabio svoj kamionet u američku tvornicu blizu Lyona u petak. Dok je pokušavao otvoriti bocu acetona kako bi počinio samoubojstvo i uništio tvornicu svladao ga je vatrogasac, a policija je kasnije pronašla glavu njegovog šefa. Francuski predsjednik François Hollande napad je nazvao terorističkim.

 


Izvršen teroristički napad

U francuskom gradu Saint-Quentin-Fallavier, nedaleko Grenoblea, u petak 26.lipnja dogodio se novi islamistički napad. Muškarcu su odrubili glavu te podignuli islamističku zastavu, a nakon toga je stigla dojava kako je došlo do eksplozije plina u tvornici, koja je usmrtila jednu osobu. Nekoliko ih je ozlijeđeno.

Izvori tvrde kako je zasad jedna osoba uhićena, a postoje dojave da su bila dva napadača te da su oba nosila islamističke zastave.
Drugi izvori dodaju kako su se dvojica autom zabili u tvornicu prije nego su ušli unutra i ubacili nekoliko eksplozivnih uređaja. Obezglavljeno tijelo muškarca, koji nije njihov zaposlenik, pronađeno je nedaleko tvornice.

Francuske novine Le Dauphine izvijestile su kako je glava usmrćenog čovjeka pronađena na ogradi tvornice za koju su zakačili islamističku zastavu, a zaposlenici su šokirani.

Henry Samuel, dopisnik Daily Telegrapha, za Sky News je rekao: "Osoba koja je uhićena i koja je nosila zastavu - član je IS-a. Nekoliko je osoba ozlijeđeno".

Osumnjičeni navodno ima 30 godina te je od prije poznat tajnim službama.

Do napada je došlo samo šest mjeseci nakon islamističkog napada na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo, kad je ubijeno 17 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izvijestio je kako će ubrzo otići na mjesto događaja.

24sata/hic

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre