HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
vijesti-svijet


made in croatia, suveniri


21.lipnja 2020.
TERORISTIČKI NAPAD
U Velikoj Britaniji muškarac je nožem usmrtio troje ljudi

teroristički napad u Britanijia

U subotu u većernjim satima u Readingu izvršen je teroristički napad u kojem je 25.godišnji muškarac
nožem izboo petero ljudi, troje je preminulo na licu mjesta. Policija je prvo tvrdila da napad nema veze s terorizmom, ali je u nedjelju zločin ipak okarakteriziran zločinačkim "Sad možemo potvrditi da se napad nožem u parku prošle noći kvalificirao kao teroristički incident",  objavila je lokalna policija na Twitteru i dodala kako nastavljaju istragu sa protuterorističkim jedinicama. 


Napad se dogodio nakon prosvjeda protiv rasizma organizacije Black Lives Matter, no organizatori tvrde kako incident nema nikakve poveznice sa prosvjednim maršom te kako su ljudi koji su bili prisutni na prosvjedu sigurni. „Nitko od nas nije bio zahvaćen napadom, svi smo se razišli prije nego je do njega došlo“, izjavio je Nieema Hassan iz organizacije prosvjeda.

Napadać je uhićen na mjestu napada a BBC je prenijeo kako je uhićeni muškarac iz Libije te da je u Velikoj Britaniji već bio u zatvoru, ali zbog sitnih prijestupa, ne zbog terorizma.  


Oglasio se premijer Johnson

Britanski premijer Boris Johnson izrazio je žaljenje zbog, kako ga je nazvao, "odvratnog incidenta", te zahvalio hitnim službama na terenu.

Ministar policije Kit Malthouse još je jednom zamolio javnost, medije i građane da ne dijele snimke napada na društvenim mrežama, a zastupnik u britanskom parlamentu Alok Sharma na Twitteru je izrazio sućut te poručio kako suosjeća s napadnutima, njihovim obiteljima i policijom.

Britanska ministrica unutarnjih poslova Pritti Patel navela je da je jako zabrinuta izvješćima o incidentu, a čelnik lokalnog gradskog vijeća Readinga Jason Brock kazao je da policija ima posla s ozbiljnim incidentom te je pozvao ljude da se klone poprišta događaja u središtu grada.
HIC.hr
foto:screen

 


Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre