24.lipnja 2015.
KONAČNO IZRAVNA ZRAKOPLOVNA VEZA S KANADOM
SkyGreece na relaciji Toronto-Zagreb-Toronto

zrakoplov

Hrvatska je dobila izravnu zrakoplovnu vezu s Kanadom, prvi zrakoplov Sky Greece Airlinesa na izravnoj vezi Toronto-Zagreb-Toronto sletio je u utorak poslijepodne u zagrebačku Zračnu luku a o njegovoj uspješnosti ovisit će širenje letova s ostalih kanadskih i američkih zračnih luka prema hrvatskim zračnim lukama, istaknuto je prilikom prvog leta Toronto-Zagreb.

Prema ranijoj najavi zrakoplovi tipa Boeing 767-300ER letjet će radovno svakog ponedjeljka od lipnja - listopada. Let traje oko 9 sati a cijena leta je oko 5000 kuna.

Ministar turizma Darko Lorencin misli kako će izravna veza pozitivno utjecati na hrvatski turizam jer kanadski i američki posjetitelji sve više cijene Hrvatsku kao odredište za odmor.
'Moram reći i napomenuti da se radi o jednom izuzetno potencijalnom tržištu, o relativnoj blizini istočne obale Sjedinjenih Američkih Država jer Sjedinjene Američke Države i Kanada nam emitiraju godišnje gotovo milijun noćenja', izjavioLorencin.


Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova još 2014. je isposlovalo novu rutu. Hrvatski ambasador u Kanadi Veselko Grubišić pokrenuo je pregovore za planirane letove.
Letovi od Zagreba do Toronta obustavit će sedmogodišnji prekid transporta putnika između najvećih gradova Hrvatske i Kanade koje je prije obavljala zrakoplovna tvrtka Skyservice. 

Zrakoplovna tvrtka SkyGreece ispunila je sve uvjete i dobila zeleno svjetlo od Kanade za uspostvu letova prema Hrvatskoj. 'Agencija je zadovoljna ispunjenjem uvjeta. Shodno tome, odobrili smo zahtjev za dozvolu međunarodnih letova između EU-a i Kanade', rekla je Kanadska agencija za transport (CTA).

Grčki iseljenici u Kanadi osnovali su zrakoplovnu tvrtku SkyGreece u Grčkoj, a imaju urede u Torontu, Montrealu i Ateni. Njihov zrakoplov star je 22 godine i može primiti 274 putnika.
Tvrtka SkyGreece iznimno je zadovoljna kanadskom odlukom i namjerava u suradnji s Hrvatskim nacionalnim odborom za turizam pokrenuti kampanju koja će privući veći broj turista u Hrvatsku.

Smještaj u Zagrebu
Na dohvat zračne luke Zagreb nalazi se luksuzan hotel ARISTOS 4* u kojem će putnici, koji zarakoplovom dolaze ili odlaze iz Zagreba, pronaći ugodan smještaj.
A svim drugima ,u neposrednoj blzini užeg centra grada, na raspolaganju je gradski hotel LAGUNA 3*.

 

 hicvezano: avio letovi
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre