HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
turizam, vijesti


zastave-stalci-koplja

zastava na stalku

 

 
 

 

02.srpnja 2021.
AVIOPRIJEVOZ
Inauguracijski let United Airlinesa na relaciji New York - Dubrovnik


zrakoplov

Jutros se u dubrovačkoj zračnoj luci očekuje inauguracijski let aviokompanije United Airlines na relaciji New York - Dubrovnik. Krajnji jug napokon je ponovno povezan izravnom aviolinijom s jednim od najvažnijih emitivnih tržišta - SAD-om, a prvim letom stiže 200-tinjak Amerikanaca.

- Mi smo davno probili led s letovima iz SAD-a iz Dubrovnika i obratno, imali smo ih već u 1980-ima. Dubrovnik je na karti svijeta bio poznat u to vrijeme. Čak je i list US Today, koji je objavljivao temperature u svjetskim glavnim gradovima, s naših prostora objavljivao temperature u Dubrovniku, rekao je Frano Luetić, direktor Dubrovačke zračne luke.


U Dubrovnik stižu i turisti

S epidemiološkom slikom poboljšala se i ona turistička. Turista je svakim danom sve više. S obzirom na to da je Dubrovnik ponajprije avioodredište, u prilog tomu ide i sve bolja zračna povezanost s Europom, ali i ostatkom svijeta. 
Dio turista ima potvrdu o cijepljenju, a neki od njih morali su se testirati kako bi mogli slobodno putovati.

- Ona je primila cjepivo, ja nisam. Lakše je putovati ako si cijepljen. Ja sam se testirao brzim testom, tako da ni meni nije bilo posebno teško putovati, kazao je Lukas iz Njemačke.

- Sada je znatno lakše. Prije nekoliko mjeseci putovali smo u Dubai i bilo je naporno. Radili smo test za testom, ali sad je sve jednostavnije, dodala je Josie.

Broj dolazaka i ostvarenih noćenja još je daleko od rekordne 2019., no svakim danom turista je sve više.

- Trenutno u gradu boravi nešto više od 6200 gostiju, najviše su to i dalje gosti iz Hrvatske, trenutno nam se penje, naravno, i broj gostiju iz SAD-a, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Francuske, nadamo se skoro i Britancima, istaknula je koordinatorica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika Aida Hadžić.

Zadovoljni su i hotelijeri. Sve je više gostiju koji traže upravo smještaj najviše kategorije.

- Najviše imamo gostiju iz Amerike, nedostaje najviše britansko tržište, koje odgađa s dolaskom. Sezona je svakako izazovna, nadamo se samo da će se nastaviti s procijepljenosti domaćeg stanovništva, tako da smo što sigurnija destinacija, da putanja bude uzlazna što se tiče turizma, poručila je referentica za marketing, hotel Hilton Imperial Mia Miloslavić.NAJAVA LETOVA

25.travnja 2021.: Dubrovnik će ovoga ljeta ponovno imati izravnu avionsku liniju sa SAD-om. Podsjetimo, 2019. uvedena je ona iz Philadelphije, za prošlu se godinu najavljivalo i povećanje broja letova jer je interes bio golem. No onda je, zbog pandemije, sve stalo. Amerikanci su nakon Britanaca drugi najbrojniji dubrovački gosti.

U listopadu prošle godine Peter Greenberg u Dubrovniku je snimao "The Travel Detective", jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija, prati je 67 milijuna gledatelja.

- Želim poručiti Amerikancima da u Europi, koja je za njih zatvorena, postoji zemlja u kojoj mogu
uživati ako su pametni i odgovorni, kazao je Peter Greenberg, glavni urednik CBS Travela.

Dio je ovo intenzivnih promidžbenih aktivnosti na američkom tržištu. Jer Amerikanci su nakon Britanaca drugi najzastupljeniji dubrovački gosti. Trud se isplatio. Od srpnja do listopada Dubrovnik je izravnom linijom povezan s New Yorkom. Zrakoplovi United Airliunesa letjet će tri puta na tjedan. 

- Iz New Yorka postoji mogućnost konekcije za 65 drugih američkih destinacija. Jedna vrlo dobra vijest
u ovoj teškoj situaciji, kazao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

- Postoji velik interes za Dubrovnik. Pozitivna je i razina procijepljenosti kod njih, spremnost na putovanje, a i vidljivost Dubrovnika što smo postigli putem svim aktivnostima koje smo provodili i još uvijek provodimo, istaknula je Ina Hranić, direktorica TZ-a Dubrovnik.

Amerikanci su 2019. ostvarili gotovo 160 000 dolazaka i malo više od 442 000 noćenja. U 2020. ni 10%. Najavom su zadovoljni i hoteljeri. 

 

hrvatski šah, komplet


- Iz New Yorka postoji mogućnost konekcije za 65 drugih američkih destinacija. Jedna vrlo dobra vijest u ovoj teškoj situaciji, kazao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

- Postoji velik interes za Dubrovnik. Pozitivna je i razina procijepljenosti kod njih, spremnost na putovanje, a i vidljivost Dubrovnika što smo postigli putem svim aktivnostima koje smo provodili i još uvijek provodimo, istaknula je Ina Hranić, direktorica TZ-a Dubrovnik.

Amerikanci su 2019. ostvarili gotovo 160 000 dolazaka i malo više od 442 000 noćenja. U 2020. ni 10%. Najavom su zadovoljni i hoteljeri. HRT.hr/HIC.hr
foto:

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre