31.8.2012. 
Sponzorirano 
hotel Aristos iz Zagreba dobio Halal certifikat

hotel ARISTOS,Zagreb
hotel Aristos Zagreb ima HACAP i HALAL certifikate


ZAGREB: U četvrtak 30.kolovoza u hotelu Aristos svecano je dodijeljen Halal certifikat ovom zagrebačkom hotelu. U prisustvu brojnih brojnih uzvanika iz politickog, javnog i gospodarskog života, diplomatskog kora i medija certifikat je Romanu Špoljaru, izvršnom direktoru hotela uručio zgrebački muftije, Aziz ef. Hasanović. Tako je Hotel Aristos postao prvi hotel u Zagrebu i široj okolici s Halal certifikatom. 

Halal certifikat osigurava pružanje usluga smještaja te pripremu i serviranje hrane prema Halal standardima za goste islamske vjeroispovijesti.S obzirom da je hotel Aristos hotel visoke kategorije 4*, dodatna ponuda usluga Halal kvalitete doprinijet
će dodatnom obogačivanju turističke i gastronomske ponude te unapređivanju kvalitete prema svim posjetiocima i građanima grada Zagreba.

Odluka o uvođenju Halal certifikata temeljila se na praćenju potreba poslovnih, kongresnih gostiju hotela i turista koji dolaze iz zemalja s večinskim muslimanskim stanovništvom te trendova prisutnih na tržištu. Uvođenjem Halal kvalitete gostima je osigurana usluga pripreme i serviranja hrane te pružanje usluga smještaja prema vjerskim standardima. S obzirom da je grad Zagreb poznat kao poslovni grad, a i sve više jača kao turističko odredište, javila se potreba za unapređivanjem kvalitete
turističkih usluga u skladu s potrebama gostiju. Sam razvoj gospodarsko ekonomskih odnosa između Republike Hrvatske i islamskih zemalja, kao i otvaranje direktne linije Qatar Airwaysa prema Zagrebu bio je dodatan poticaj za donošenje odluke o uvođenju Halal standard kvalitete.

Halal certifikat
HALAL garantira svim gostima islamske vjeroispovijesti da je njihov smještaj u hotelu ( izgled i priprema sobe) kao i priprema i serviranje hrane s oznakom Halal 100% osigurana prema njihovim vjerskim standardima.


Proces certificiranja
Proces certifiranja odvijao se u uskoj suradnji s konzultantskom tvrtkom, ovlaštenom za certificiranje, i Centrom za certificiranje Halal kvalitete. S ciljem da gostima pružimo vrhunsku uslugu, naš uvjet bio je da se Halal standard uvede pod najstrožim propisima koji će osigurati garanciju kvalitete gostima hotela Aristas. Sam proces je vrlo složen i zahtijeva višemjesečni angažman svih djelatnika hotela, a u cilju
uvođenja posebne hotelske ponude koja će biti prepoznata na tržištu. Proces certifikacije sastoji se od usvajanja znanja na temelju pisanih propisa, mnogih pokaznih praktičnih vježbi, izrade dokumentacije te obuke osoblja o pravilnom vođenju dokumentacija i provođenju zadanih standarda. 

Po završetku cjelokupnog procesa koji je odrađen s konzultantskom kućom te završnog audita, zatražena je ponuda za certificiranje od strane Islamskog centra za certifikaciju te po dobivenoj ponudi upućen je i službeni zahtjev za certifikaciju. 

Nakon potpisanog ugovora, slijedila je obuka internih auditora kojima je zadaća kontrola primjene. Na kraju je slijedio Certifikacijski audit od strane Centra
za certificiranje Halal kvalitete, koji je odrađen s 100% uspjehom što je bio rezultat truda i višemjesecnog angažmana cjelokupnog hotelskog osoblja i vanjskih suradnika "te smo ponosni što smo prvi hotel u Zagrebu i okolici koji je napravio korak naprijed jer svako ulaganje u podizanje kvalitete usluga je dobra investicija u budučnost " poručuju iz hotela Aristas.

Usluga prema Halal kvaliteti
Usluga smještaja zahtijeva pripremu sobe prema vjerskim standardima ( od uklanjanje stvari neprimjerenog sadržaja – slike, tv programi, uklanjanje alkoholnih pića iz mini bara te osiguravanje uvjeta za obavljanje vjerskih obreda. 

Usluga pripreme hrane nadovezana je i nadograđena na već uvedeni i certificirani HACCP standard . Ona uključuje nabavu kvalitetnih namirnica, osiguravanje namirnica od proizvodača koji posjeduju Halal certifikat, priprema hrane u skladu s propisima pa sve do postavljanja oznaka jela Halal kvalitete na buffet stolu i zastupljenost Halal jela u jelovniku restorana. Sama Halal kvaliteta u
gastronomiji svim gostima, neovisno o vjeroispovijesti, osigurava potvrdu ispravnosti, sigurnosti i kvalitetu namirnica i pripreme jela što je ujedno i dokaz vrhunske kvalitete gastronomske ponude hotela.

više o hotelu Aristas Zagreb na hotelskoj stranici http://www.hotel-aristos.hr


HIC-portal

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre