smještaj / accommodation
in Croatia


23.svibnja 2015.
KUPATI IDU U KONCESIJU
DUUDI raspisao javni poziv za obvezujuće ponude za Kupare
hotelski kompleks Kupari

slika:hotelski kompleks Kupari (od rata je u ruševnom stanju

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) raspisao je javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, kojim poziva domaće i međunarodne investitore na podnošenje ponuda do 25. kolovoza.

Pravo na realizaciju izgradnje turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, najpovoljniji ponuditelj steći će osnivanjem prava građenja i osnivanjem prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand, te dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, navodi se u pozivu.

Projekt Kupari I. trebao bi se realizirati izgradnjom novih hotela razine 4 i 5 zvjezdica s do 1500 kreveta, uz obvezu uklanjanja postojećih devastiranih objekata - hotela Kupari, Pelegrin, Goričina I. i II. s pratećim objektima. Hotel Grand predao bi se u posjed investitoru projekta temeljem ugovora o zakupu na 99 godina, kojim će se investitora ovlastiti i obvezati za njegovu temeljitu obnovu i stavljanje u funkciju. Okvirna investicija u Kupare I procjenjuje se na 100 milijuna eura. 

Uvjeti koje mora zadovoljiti potencijalni investitor su iskustvo u realizaciji sličnih projekata, posebno u razvoju, planiranju i upravljanju hotelima s pet zvjezdica, a morat će dostaviti i poslovni plan za razdoblje od deset godina, dokaze o financijskoj sposobnosti te imati minimalni godišnji promet od 45 milijuna eura.

Ponude će se primati u DUUDI najkasnije do 25. kolovoza 2015. godine u 16,30 sati. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će povjerenstvo, koje će najkasnije do 15. rujna 2015. godine utvrditi rang listu ponuditelja i Vladi predložiti donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.
hrt/hic


09.travnja 2015.
VLADA DONIJELA ODLUKU
Kupri se daju u koncesiju na 99 godina
Vlada je danas na sjednici donijela odluku o objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za
realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, na lokaciji Kupari I u Općini Župa dubrovačka.

Unutar projekta, predviđena je izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina.

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je na sjednici Vlade kriterije kojim će se birati ponuđači za koncesiju Kupara. 'Zaključili smo veliki rad. Napravili smo atraktivni paket za investitore, objedinili tri vrste koncesije i sve podigli na 99 godina. Ovim su uklonjene nedoumice oko vlasništva. Ovo je atraktivna prigoda za investicije', rekao je ministar.

Odluku o ovome, ministar je prije nekoliko dana ekskluzivno objavio u Dnevniku Nove TV. 'Kupari smo
se potrudili protekle dvije godine upakirati u jednu atraktivnu investicijsku mogućnost za investitore. Kroz jedan natječaj dajemo tri vrste koncesije i sve to na dugi rok od 99 godina. Interes investitora je tu i sad ono što slijedi je oglašavanje, nakon pozitivne odluke Vlade, a onda 2 ili 3 mjeseca roka da se investitori pripreme i daju svoje obvezujuće ponude', izjavio je prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV ministar turizma Darko Lorencin.
izvor:dnevnik.hr /hicsmještaj u Zagrebu : hotel ARISTOS 4* i hotel LAGUNA 3*
smještaj u Tučepima: hotel villa ANDRA, tučepi

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre