ADRESAR HRVATA IZVAN RH (2700adresa
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr

Accomodation in Croatia
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
Hrvatski iseljenički adresar


23.ožujka 2015.
PROLJETNA PUTOVANJA
Omiljene turističke destinacije Slavonaca

OSIJEK: Proljetni mjeseci idealni su za putovanja, obilaske europskih metropola, jadranskih odredišta ili toplica u kojima se mogu provesti prekrasni dani vikenda ili produženog vikenda.

Stoga ne čudi što će oko uskrsnih blagdana, ali i poslije njih, mnogi Slavonci i Baranjci poći na nekoliko dana odmora na različite destinacije - Beč, Budimpeštu, Prag, Istanbul, rumunjsku Transilvaniju, Gardaland, London... A turističke agencije doista su pripremile mnogo toga, jer građani rado putuju, posebice kada su polasci iz Osijeka, odnosno Vinkovaca ili Slavonskog Broda. Čak je i pomalo nevjerojatan podatak iznijela Nada Menalo iz osječke agencije Oratours, koja na osnovu svoga dugogodišnjeg iskustva u organizaciji turističkih putovanja tvrdi da građani danas, u krizi, čak više putuju nego u pretkrizno vrijeme, piše Glas Slavonije.

U osječkoj agenciji Kuna putovanja u ponudi putovanja su koja se u pravilu relativno brzo prodaju. Primjerice, svibanjsko putovanje u Prag, na Beerfest, pravi je hit, jer će prema češkoj prijestolnici i jednom od najljepših gradova Europe, prema tvrdnji Svena Drahotuskog, vlasnika Kuna putovanja, krenuti čak sedam autobusa. Slavoncima je Prag doista poželjan, a i cijena je prilično pristupačna - s putem, smještajem i dva noćenja s doručkom te stručnim vodičem - 798 kuna.

Vrlo su traženi i Budimpešta te Istanbul, prema kojemu će iz Osijeka poći dva autobusa naših turista. Aranžman obuhvaća šest dana i stoji 1545 kuna po osobi, uz jedno noćenje u Sofiji i tri u samom Istanbulu. Grad na dva kontinenta, bogate povijesti, spoj je različitih kultura i mjesto izvrsnih delicija i povoljnog šopinga, jednostavno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zbog velikog zanimanja građana u Kuna putovanjima kažu kako će aranžman s Istanbulom ponoviti u listopadu.

Zanimanje je veliko i za još jedan potpuno drukčiji tip odmora. Naime, građanima su itekako privlačni pomalo avanturistički izleti s raftingom na Neretvi u BiH, ili na Tari u Crnoj Gori, koji također nudimo - kaže Drahotuski. Riječ je o dvodnevnim all inclusive aranžmanima s polascima u više termina, počevši s 20. lipnja i cijenom od 597 (Tara) i 567 (Neretva) kuna po osobi. Atraktivan izlet izvrstan je za užitak u prekrasnoj prirodi kanjona Neretve i Tare, njihovih brzaka kroz koje goste vode iskusni skiperi.

U Oratoursu navode kako je golemo zanimanje izazvao obilazak dvoraca Transilvanije, poznate kao područja u kojem se rodio i vladao Vlad Tepeš, poznatiji kao grof Drakula. Kako nam je kazala Nada Menalo, ovaj trodnevni aranžman koji obuhvaća obilaske srednjovjekovnih dvoraca i starih gradova bogate povijesti i kulturnog naslijeđa Transilvanije u Rumunjskoj, brzo je rasprodan. Program je prilično bogat, a cijena od 900 kuna očito mnogima prihvatljiva, tako da će ovaj aranžman vjerojatno biti ponovljen u nekom drugom terminu.

No, tu su još mnoga odredišta koja će naši ljudi posjetiti putem Oratoursa, primjerice, poznati zabavni centar Gardaland, zatim Beč, s jednim noćenjem i cijenom od 745 kuna, Prag - tri noćenja s doručkom za 1190 kuna, Milano i Lago di Garda, Krakow, Istanbul, London... Ima još mnogo drugih aranžamana u ponudi, a ovi spomenuti su s polaskom iz Osijeka.


izvor:Igor Mikulić (Glas Slavonije)/HIC

 


Uskrs u villi ANDREA Tučepi
SEA Air, avio prijevoz iz Osijeka za Beč, Munchen,Frankfurt

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre