HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
turističke vijesti

  

 

 25.svibnja 2020.
OPTIMIZAM RASTE
Prošao prvi turistički vikend, otvorena 133 hotela i 65 kapova

turizam, more

Sezona je lagano počela - turisti dolaze, otvaraju se kampovi i hoteli. Prošao je prvi turistički vikend, gosti lagano pristižu. Otvaraju se hoteli i kampovi a kakva će na kraju sezona biti, nitko se ne usudi za sada prognozirati.

ZA VIKEND OTVORENA 133 HOTELA I 65 KAMPOVA

Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.

“S obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u idućem razdoblju, počevši od – danas, jer ništa se neće dogoditi samo po sebi, nego moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste”, ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.


Naglašava da se, uz finaliziranje dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista s ključnih emitivnih tržišta u Hrvatsku, moraju pokrenuti i koordinirane i ciljane promotivne aktivnosti na tim tržištima.

Za nastavak otvaranja kapaciteta Ostojić ključnim drži postizanje preciznih dogovora s državama-glavnim emitivnim tržištima o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a što se, prema najavama ministra turizma, očekuje najkasnije do sredine lipnja.

Zbog toga se u planu otvaranja turističkih objekata predviđa da će se do kraja svibnja otvoriti kampovi
u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, dok se u lipnju očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

“Nužno je stoga što prije pokrenuti ciljane promotivne aktivnosti na ključnim tržištima, i to tako da se koordiniraju aktivnosti privatnog i javnog sektora. Uspješna promocija ključna je za veću potražnju za dolascima i ostvarivanje maksimalno mogućih turističkih rezultata u ovoj izvanrednoj godini”, zaključio je Ostojić.

Kako je u nedjelju objavljeno u Dnevniku Nove TV u Hrvatskoj  je trenutno 22 tisuće turista, a samo proteklih dana došlo ih je 10 tisuća.


Jedna njemačka obitelj koja je u Istru stigla privatnim zrakoplovom ističe kako im je Hrvatska bila najbolji izbor a i vrijeme je lijepo. Istaknuli su i to da je Hrvatska otvorena i smiju tu boraviti, drugdje još ne. Usto, poznajemo već Hrvatsku, dolazimo u Mali Lošinj, poznajemo već Pulu i Rovinj, kazao je turist iz Njemačke.

Direktorica TZ Rovinj Odete Sapač, ističe kako se očekuje ostvarenje 30% prošlogodišnjeg prometa.
Lani je ostvareno 4 milijuna noćenja ove se godine očekuje milijun i pol i to bi bio veliki uspjeh, rekla je Sapač

Dok su velike turističke tvrtke u tim gradovima još suzdržane i ne iznose planove, mali hotelijeri uvelike rade.

- Gostiju ima iznad očekivanja, većinom su to domaći gosti i malo Slovenaca i Talijana koji imaju tu plovila i  privatni smještaj, kaže Diego Fuks,  direktor malog hotela u Poreču.

I domaći proizvođači hrane kažu - prodaja ide.

- Poslije ove korone se dosta traži domaće, i apeliram da nam omoguće da bar tržnice rade nedjeljom, izjavila je Zvijezdana Križmanić, vlasnica OPG-a iz Velog Ježenja.

Kampovi na jugu Istre omiljeno odredište.

Idućeg vikenda počinju dvotjedni školski odmori u najemitivnijoj nam njemačkoj pokrajini, Bavarskoj. Više od milijun i dvjesto tisuća Bavaraca te dane vole provoditi kod nas. A u Istri se otvaraju svi hoteli i kampovihrt.hr/ HIC.hr
foto: arhiv
 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre