smještaj / accommodation
in Croatia





07.kolovoz 2015.
MINISTAR TURIZMA ZADOVOLJAN
Prema dosadašnjim naznakama ovo bi mogla biti najbolja turistička sezona.putni-koferi

Predviđanja su se ostvarila, ovogodišnja će turistička sezona biti najbolja dosad. Prema prvim neslužbenim podacima, od siječnja do kolovoza najveći porast noćenja zabilježen je u Zagrebu, 13 posto, i Splitsko-dalmatinskoj županiji, 9 posto.
Najviše noćenja ostvareno je u Istri. Najpopularnija odredišta su Rovinj, Poreč, Dubrovnik, Medulin i Umag.

Dobri rezultati i u kontinenatlnom turizmu

U Zagrebu se mogu vidjeti turisti iz raznih zemalja no najviše je Koreanaca. "Hrvatska je u Koreji omiljeno odredište za medeni mjesec. Došli smo u Zagreb prekjučer i ostajemo pet dana, rekla je turistica iz te daleke zemlje i dodala kako nisu pogriješili u odabiru, piše hrt.

"To su plodovi marketinga na korejskome tržištu. Grad je srušio rekord s 1 160 000 gostiju s četiri strane svijeta. Boravili su dulje - statistika pokazuje 17 posto, a sve to napokon zbog višegodišnje pripreme domaćina, kaže direktorica turističke zajednice Zagreba. Aduti: kultura, gastronomija, a tko bi odolio kad tako dobro zamiriše. 

Tako je i u ruralnim krajevima. U Maglenči pokraj Bjelovara na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstavu zaplovili su u turističke vode. Provjerenim specijalitetima osvajaju goste - uglavnom rekreativce. Bicikliste, ali i i ribolovce, lovce i motocikliste.
Ni iz Karanca gosti neće otići gladni. Kontinentalna turistička meka na gastrokarti Hrvatske i ove godine bilježi nove goste. 

Nije sve u suncu i moru. Kulen, čvarci, vinogradi i stari običaji napokon postaju ozbiljna turistička priča. Stvar je jednostavna, kažu domaćini, samo predstavljaju život kakav su živjeli naši stari.
 


U prvih šest mjeseci 7 posto više turista

Prvi dio turističke godine Hrvatska je zaključila sa 4.184.023 dolazaka turista, što je sedam posto više nego u istom razdoblju lani. Ostvareno je 16.826.239 noćenja, 4,7 posto više nego u prvih šest mjeseci 2014. godine. Rekao je to ministar turizma Darko Lorencin, predstavljajući danas u Malinskoj rezultate ovogodišnje predsezone.

Po broju noćenja prednjači Istra u kojoj je ostvareno 5,5 milijuna noćenja, a najveći rast je zabilježio grad Zagreb.

U lipnju je broj noćenja bio manji za 1,26 posto u odnosu na lanjski lipanj, no taj je pad manji od očekivanog pa ukupno gledano, rekao je ministar Lorencin, Hrvatska u glavnu turističku sezonu ulazi s'dobrom zalihom'. Ove godine od turizma se, rekao je Lorencin očekuje prihod od 8 milijardi eura.

 

hrt/vecernji.hr/hic


smještaj u Zagrebu
hotel ARISTOS 4*, Zagreb 
hotel LAGUNA 3*,Zagreb 
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre