smještaj / accommodation
in Croatia


06.travnja 2015.
POČETAK PREDSEZONE
Uskrs rekordan: na Jadranu boravi 70.000 gostiju


Dubrovnik je uplesao u odličnu predsezonu. Uskrsni linđo u tradicionalnim nošnjama bio je pravi mamac za turiste na Stradunu. Pomno se pratilo i umijeće penganja jaja pčelinjim voskom, koja se potom namaču u koru crvenoga luka.

Predsezona je počela možda i neočekivano dobro. Nekoliko dana uoči Uskrsa u Dubrovniku se odmaralo 5000 gostiju."Od početka godine smo odlični kao i uvijek. 16 posto više u dolascima, 16 u noćenjima, a dosad je ostvareno nekih 125 tisuća noćenja", izjavila je RomanaVlašić, direktorica Turističke zajednice Dubrovnika.
Procjene su optimistične, iako je Uskrs došao dva tjedna ranije nego lani. Na Jadranu boravi 70 tisuća gostiju, što je za blagdan 200 tisuća noćenja.

A što nakon toga?

"Peti mjesec će biti relativno dobar, vidi se po bookingu. Onda manji broj gostiju rezevracija u polovici šestog i sedmog mjeseca, a u špici turističke godine očekujemo dobre rezultate", rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Istra ih je već dočekala. Rovinjani su gostima iz Njemačke, Austrije i Italije priredili trodnevni program na gradskom trgu i uskrsni doručak. Rovinj juri ka 15.000 blagdanskih noćenja. Otvoreni su svi smještaji, čak i neki kampovi.

"Do današnjeg dana ostvarili smo 35 posto više nego prošle godine. Dobro je počeo i uskrsni period, negdje oko 5000 gostiju imamo danas u našem gradu", rekla je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinja.

Zadovoljni su i hotelijeri u Splitu, gdje se nadaju da će sezona 2015. nadmašiti prethodnu.

"Popunjenost je bitno veća od 70 posto, tako da s tim smo jako zadovoljni. Mislimo da ćemo napraviti iskorak s ovim proširenjem kapaciteta u novoj sezoni za cijeli grad Split", izjavio je Stjepan Radović, direktor jednog hotela u Splitu. 

Ipak, nakon odlične 2014., nitko se još ne usudi prongnozirati može li nadolazeća sezona nadmašiti rekordnu 2014., kad su prihodi od turizma iznosili gotovo 7,5 milijardi eura.

izvor:rtl/hic

 


smještaj u Zagrebu
hotel ARISTOS 4*, Zagreb
hotel LAGUNA 3*,Zagreb

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre