HIC


 

05.lipnja 2019.
LJETNA LINIJA
Uvodi se izravni letove NY-Dubrovnik a u dogovru je i NY-Zagreb

American Airlines

Prvi put nakon 30 godina Hrvatska će biti povezana sa SAD-om izravnom zračnom linijom. American Airlines uvodi sezonsku liniju Philadelphia-Dubrovnik, prvi let na rasporedu je u petak 7.lipnja iz SAD-a.  Dubrovnik i Philadelphia bit će povezani 3 puta tjedno, sve do kraja rujna.

Romana Vlašić, direktorica TZ Grada Dubrovnika kaže je uvođenje direktne linije iz SAD-a za Hrvatsku, odnosno Dubrovnik od velike važnosti. Objašnjava i zašto:

- Nama je američko tržište, što se tiče Dubrovnika, drugo strateški važno tržište po brojnosti, odmah iza Velike Britanije. American Airlines je zasigurno dobro proučio situaciju i procijenio porast broja američkih turista prema Hrvatskoj. Vjerujem da će se ova linija, zasad samo sezonska koja će se odvijati do kraja rujna (u rujnu se očekuje povećanje na četiri leta tjedno), uskoro proširiti svoje letenje na barem cijeli ljetni red letenja, a kasnije i dodatak novih destinacija u Hrvatskoj - kaže.

Otkriva za Studio 4 HRT-a kako već u subotu ujutro u Dubrovnik stiže pun zrakoplov iz Philadelphije. U TZ Dubrovnik vjeruju da će tako biti do kraja rujna, kao i da će to biti temelj za povećanje broja letova.

- Ryanaira uvodi letove za Dubrovnik

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je u emisiji Studio 4 HRT-a nedavne podatke Trip Advisora prema kojima Hrvatska ima 27 posto povećanja pretraživanja i komentara. Za liniju Philadelphia-Dubrovnik rekao je da se ona praktički prvi put uvodi.

- Ona je neka proba, međutim ona nije samo turističkog karaktera. Američko tržište je prepoznalo i mogućnost investicija u Hrvatskoj. To ide jedno s drugim. Nakon ovog ljetnog angažmana vrlo ozbiljno već razgovaramo da pokrenemo direktnu liniju iz New Yorka za Zagreb. Tako da se ja nadam da ćemo već sljedeće godine imati tu mogućnost - najavio je ministar.hrt.hr /HIC.hr
foto:Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre