HIC


 

01.rujna 2019.
TURIZMA
Zvršava predzadnji udarni turisički tjedan, gužve na cestama

ceste-promet


Ovaj ali i slijedeći vikend se računaju kao zadnji turistički udarni. Mnogi se vračaju s ljetnih godišnjih odmora kako bi se pripremili za početak školske godine koja u Hrvtskoj počinje u pondjeljak 9.rujna. Gužve su zamiječene već od petka a danas tijekm cijelog dana očekuje se pojačan promet na glavnim
prometnicama u smjeru mora i unutrašnjosti.


Zastoje treba očekivati na pojedinim dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale. 

Zbog povremeno gustog prometa na autocestama će se voziti usporeno u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama.

Tijekom dana povremeno će se voziti u koloni, uz zastoje, na Jadranskoj magistrali (DC8) - na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Na većini graničnih prijelaza bit će pojačan promet osobnih vozila, povremeno u oba smjera, uz moguća duža čekanja.

Bit će pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj.Za vikend je na snazi uobičajena ljetna zabrana za teretna vozila (do 15. rujna):

  1. subota, 31. kolovoza– od 4 do 14 sati,
  2. nedjelja, 01. rujna – od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj).

  

Prema najavama pojedinih dnevnih tiskovina zbog štrajka motociklista ovog vikenda možemo očekivati probleme u prometu na pojedinim naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama pa to treba uzet u obzir prilikom planiranja putovanja.

Informativni centar Hrvatskog autokluba na svojim će internetskim stranicama o stanju u prometu imati sve dostupne informacije o trenutnom odvijanju prometa na pojedinim dionicama cesta, upozorava HAK


hrt.hr /HIC.hr
foto: arhivCopyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre