Turizam

Stiniva proglašena najljepšom plažom u cijeloj Europi!

Stiniva
Nakon što je Zagreb dobio priznanje za najbolji advent, Zadar za najbolju europsku destinaciju te nakon što je park Maksimir uvršten na popis najboljih europskih gradskih parkova, proglašenje Stinive najljepšom europskom plažom predstavlja dodatno veliko priznanje za hrvatski turizam - ističu iz HTZ-a.(Hina)

Opširnije: Stiniva proglašena najljepšom plažom u cijeloj Europi!

Rijeka će biti Europska prijestolnica kulture 2020.

Rijeka
U zagrebačkom Muzeju Mimara Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka odlučilo je da će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture 2020. U uži su izbor ušla četiri hrvatska grada – Dubrovnik, Osijek, Pula i Rijeka, da bi titulu na kraju ponijela Rijeka. Svaki je grad za predstavljanje pred dvanaesteročlanim Povjerenstvom imao 45 minuta, a nakon toga članovi Povjerenstva postavljali su pitanja predstavnicima gradova.(Hrt.hr)

Opširnije: Rijeka će biti Europska prijestolnica kulture 2020.

'Star Wars' manija trese Dubrovnik! Stiže i Benicio del Toro, zatvarat će se ulice i trgovine

benicio del toro dubrovnik
Star Wars manija trese Dubrovnik! S približavanjem termina snimanja osmog nastavka znanstvenofantastičnog filmskog serijala od 9. do 16. ožujka na Stradunu i ostatku povijesne jezgre, obožavatelji “Ratova zvijezda” u potrazi za ekskluzivnim informacijama sve češće zalaze na stranicu starwarsdubrovnik.com. Zbog snimanja spektakla bit će uspostavljena posebna regulacija prometa, a zatvorit će se i trgovine na Stradunu, poručuju iz produkcije(Jutarnji.hr)

Opširnije: 'Star Wars' manija trese Dubrovnik! Stiže i Benicio del Toro, zatvarat će se ulice i trgovine

Najbolja europska destinacija 2016.

Westminster i Buckinghamska palača u Londonu, Louvre i Eiffelov toranj u Parizu, ili Sagrada Família i Camp Nou stadion u Barceloni? Ništa od toga! Kalelarga, Pozdrav suncu, Morske orgulje ili Sveti Donat u Zadru atraktivniji su i poželjniji turistički sadržaj za više od 130 tisuća glasača iz svih europskih zemalja koliko ih je do sada glasalo na izboru za najbolju europsku destinaciju 'European Best Destinations 2016'(Hic)

Opširnije: Najbolja europska destinacija 2016.

Dubrovnik: turistički rekordna 2015. godina

Novu godinu u Dubrovniku je dočekalo četiri i pol tisuće gostiju što je 17 posto više nego lani, a tijekom rekordne 2015. godine u gradu je ostvareno više od 932 tisuće dolazaka, odnosno osam posto više nego u 2014., izvijestili su u petak iz dubrovačke Turističke zajednice. Ističu da je u prosincu u Dubrovniku ostvareno 14.453 dolazaka turista, što je porast od 15 posto u odnosu na godinu ranije, a najbrojniji su bili gosti iz Hrvatske, BiH, Slovenije, SAD-a, Koreje, Albanije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije i Njemačke.(Hina/Hic)

Opširnije: Dubrovnik: turistički rekordna 2015. godina

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje