Turistička sezona počela

Supetarski turizam posljednjih godina ruši Turizamsve rekorde. Prema najavama i rezervacijama i ovoga ljeta turista će u ovom otočnom mjestu biti barem deset posto više nego lani.

U turističkoj sezoni Supetar raspolaže s 2000 kreveta u hotelskom smještaju i 2500 u privatnom. Veliki dio je s tri i više zvjezdica. Neki od supetarskih hotela ove zime nisu zatvarali svoja vrata, pa je tako od početka godine u Supetru ostvareno oko 5.000 noćenja. Danas je pak u hotelima 600-tinjak gostiju.

Booking je izvrstan sa svih tržišta - posebno skandinavskog i francuskog, očekujemo porast ove sezone od 7- 10 posto. Proširena je sezona stvorili smo dodatne destinacije, uveli dodatne linije sa splitskog aredroma i to je dovelo do produžetka sezone na 147 dana, ističe Damir Vidošević iz Supetrus hotela.

Lani smo u Supetru ugostili preko 7200 gostiju i ostvarili 536 000 noćenja - govorimo o onome što je registrirano. Ali na crnom tržištu i charteru govorimo o još puno većoj brojci, naglasio je Ive Cvitanić, direktor TZ-a Supetar.

Zanimljivo je da su i mali iznajmljivači odlučili raditi cijelu godinu.

Prošlogodišnji a dijelom i ovogodišnji uspjeh hrvatskog turizma, pa tako i supetarskog, leži u trenutačnoj političkoj situaciji u izravnim konkurentima. No još uvijek, kažu nam na Braču, a tako je i na drugim otocima, mjerodavni nisu shvatili da su trajektne karte, posebno za automobile, preskupe. Upravo to često odbije gosta srednje platežne moći od odlaska na otok. Na kopnu s tim novcem može se ostati dan-dva dulje.

Karta se plaća i za bicikle, a u tijeku je projekt razvoja turitičkih biciklističkih staza. Cijena trajektne karte za Supetar u jednom smjeru u sezoni - za osobu iznosi 33 kune, a za bicikl 38 kuna. Kada se to zbroji ispada da povratna karta samo za bicikle četveročlanu obitelj stoji 304 kune, dodamo li i karte za članove obitelji dolazimo do 568 kuna - ili, drugim riječima, dobrog ručka u restoranu na kopnu.

Hrt.hr

Pretraživanje HIC-a

Made in Croatia

HIC na Facebooku

Adresar Hrvata izvan RH

Nekretnine - prodaja

Gornji Vakuf Vikendica na Kupresu Apartmani na Viru Stan u Zagrebu

Administriranje