arhivirane reportaže
- hotel ARISTOS(1)Zagreb
- hotel ARISTOS (2) Zagreb
- hotel ARISTOS (3)
Zagreb
- hotel MINERVA
u susret ljetu
- hotel MINERVA
ljetni popusti
  Pansion TADIJA,
Klek
 
  


ARHIV-turističke vijesti 2007.- 2008.

07.kolovoz 2015.
MINISTAR TURIZMA ZADOVOLJAN
Prema dosadašnjim naznakama ovo bi mogla biti najbolja turistička sezona.
Predviđanja su se ostvarila, ovogodišnja će turistička sezona biti najbolja dosad. Prema prvim neslužbenim podacima, od siječnja do kolovoza najveći porast noćenja zabilježen je u Zagrebu, 13 posto, i Splitsko-dalmatinskoj županiji, 9 posto. VIŠE


04.rujna 2015.
IZ OSIJEKA PREMA DRUGIM EUROPSKIM ODREDIŠTIMA
SEA AIR nakon Frankfurta letove uspostvio i prema Mostaru.
OSIJEK: Zrakoplov iz Mostara, Saab 300, sletio je prvi put na tlo Zračne luke Osijek. Putnike je dovezla nova kompanija Sea Air, sa sjedištem u osječkoj luci. VIŠE


12.kolovoza 2015.
NEMA VIŠE REZARVACIJA MJESTA NA PLAŽI
Komunalni redari uklanjaju ručnike nesavjesnih kupača
Komunalni redari do 1. rujna u Općini Tisno obilazit će plaže nakon 20 sti kako bi s njih uklonili ručnike i osobne stvari koje kupači ostavljaju da bi rezervirali mjesto za sljedeće jutro, objavio je to piše  Šibenikski webportal. VIŠECroatia full of life07.kolovoza 2015.
TURISTIČKA 2015. IZVRSNA
Do srpnja Hrvatska ugostila oko 7,6 milijuna turista.
Od siječnja do srpnja u Hrvatskoj je na Jadranu i u Gradu Zagrebu boravilo ukupno 7,59 milijuna gostiju, koji su ostvarili 40 milijuna noćenja, što su porasti od 9% u dolascima i 7% u ostvarenim noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, objavilo je Ministarstvo turizma. VIŠE


putni-koferi03.kolovoz 2015.
UDARNI TURISATIČKI VIKEND
U Hrvatsku ušlo blizu 800 tisuća putnika.
Proteklog je vikenda zabilježena, vjerojatno, najmasovnije smjena turista ove godine, a da je tako, govori i podatak da je u subotu i nedjelje u zemlju ušlo gotovo 800 tisuća putnika, daleko najviše ove godine.
VIŠE12.srpnja 2015.
ULTRA FESTIVAL U SPLITU
Zbog previše alkohola policija i hitna imaju posla.

Pedesetpet sudionika splitskog Ultra Europe festivala u protekla dva dana zatražilo je liječničku pomoć, većina zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, dok je jedan Slovački državljanin teže ozlijeđen slomivši zub, doznaje se u splitskoj Hitnoj službi. VIŠE

07.srpnja 2015.
TURIZAM U HRVATSKOJ
U prvih šest mjeseci 7 posto više turista,najveći rast zabiljžen u Zagrebu.

Po broju noćenja prednjači Istra u kojoj je ostvareno 5,5 milijuna noćenja, a najveći rast je zabilježio grad Zagreb. VIŠEKarta sa zemljama u koje nije sigurno putovati01.srpnja 2015.
ZBOG MOGUČEG TRORIZMA
Britanska vlada objavila kartu zemalja u koje nije sigurno putovati.
Zbog najmanje 30 Britanaca koji su stradali u Tunisu proteklog petka, britanska je vlada izdala kartu upozorenja od mogućih terorističkih napada. Na karti su označene zemlje u kojima postoji mogućnost od terorističkog napada. VIŠE

24.lipnja 2015.
KONAČNO IZRAVNA ZRAKOPLOVNA VEZA S KANADOM
SkyGreece na relaciji Toronto-Zagreb-Toronto
Hrvatska je dobila izravnu zrakoplovnu vezu s Kanadom, prvi zrakoplov Sky Greece Airlinesa na izravnoj vezi Toronto-Zagreb-Toronto sletio je u utorak poslijepodne u zagrebačku Zračnu luku VIŠE10.lipnja 2015.
INVESTICIJE U TURIZMU
Jadran bogatiji za 25 novoizgrađenih ili potpuno obnovljenih hotela
Na Jadranu se ovoga ljeta otvara 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u posljednjih desetak godina. Investicija domaćih i stranih investitora vrijedna 4 milijarde kuna.  VIŠESEA Air u Osijeku02.lipnja 2015.
NISKOBUĐETNA AVIO KOMPANIJA
SEA Air počinje s letovima iz Osijeka krajem lipnja, promotivna cijena povratne karte samo 111 eura.
Zračna luka Osijek dobila je novu zrakoplovnu tvrtku, niskobuđetnu SEA air kompaniju.
VIŠE


otok Obonjan u Hrvatskoj02.lipnja 2015.
INVESTICIJSKI PROJEKT NA PODRUČJU ŠIBENIKA
Otok mladosti Obonjan prva otočna turistička destinacija na Mediteranu

Prvi gosti dolaze u sezoni 2016., predviđa se 120.000 noćenja i 10 milijuna eura prihoda u gradskoj blagajni.


VIŠE
23.svibnja2015.
KUPARI IDU U KONCESIJU
DUUDI raspisao javni poziv za obvezujuće ponude za Kupare.
Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) raspisao je javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, kojim poziva domaće i međunarodne investitore na podnošenje ponuda do 25. kolovoza. VIŠE


čisto hrvatsko more21.svibnja 2015.
KVALITETA MORA I PLAŽA
Od Hrvatske čišće more imaju jedino Cipr, Malta i Grčka.
Hrvatska je pri samom vrhu europskih zemalja po kvaliteti mora i vode
za kupanje, ali ipak nije na prvom mjestu. Ispred nas su GrčkaCipar Malta po kvaliteti mora te Luxemburg po kvaliteti plaža u unutrašnjosti
zemlje. 

VIŠE

9.travnja 2015.
NA HRVATSKOM TURISTIČKOM KONGRESU

Ministar turizma: Rebrending Hrvatske kao turističke destinacije.
ZAGREB: Rebrending Hrvatske kao turističke destinacije, suzbijanje sezonalnosti i povećanje prosječne potrošnje po turistu neki su od glavnih ciljeva hrvatskog turizma do 2020. koji su određeni i strategijom i marketinškim planovima, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin na hrvatskom turističkom kongresu u utorak 28.travnja u Zagrebu. VIŠE

Osijek17. travnja 2015.
KONTINENTALNI TURIZAM U HRVATSKOJ
Britanski novinar oduševljen Osijekom, uvrstio ga među 7 europskih gradova koje morate posjetiti .

Britanski novinar Robin McKelvie tijekom posjeta Slavoniji oduševio se Osijekom. U tekstu za "Rough Guides"navep je sedam europskih gradova koje Britanci nisu posjetili, a trebali bi.
VIŠE


hotelski kompleks Kupari09.travnja 2015.
VLADA DONIJELA ODLUKU
Kupri se daju u koncesiju na 99 godina
Vlada je danas na sjednici donijela odluku o objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, na lokaciji Kupari I u Općini Župa dubrovačka.
VIŠE


hrvatske povijesne postrojbe09.travnja 2015.
POVIJESNE POSTROJBE U SLUŽBI TURIZMA
'Želimo vikendima i praznicima držati stražu pred Saborom'
U mnogim zemljama povijesne postrojbe turistička su atrakcija , zašto to ne napravi i Hrvatska.

VIŠEtravnja 2015.
POČETAK PREDSEZONE
Uskrs rekordan: na Jadranu boravi 70.000 gostiju
Dubrovnik je uplesao u odličnu predsezonu. Uskrsni linđo u tradicionalnim nošnjama bio je pravi mamac za turiste na Stradunu. Pomno se pratilo i umijeće penganja jaja pčelinjim voskom, koja se potom namaču u koru crvenoga luka. VIŠE


zrakoplov1.travnja 2015.
AVIOPRIJEVOZ
Low costa avio prievoznici: Zašto imaju tako jeftine karte?

Uvijek ste željeli posjetiti neku europsku metropolu, ali niste se si mogli priuštiti skupu avionsku kartu. Možete li vjerovati da za 10 eura možete odletjeti u London ili za 15 eura za Pariz, e pa sve je to moguće sa lowcost avioprijevoznicima.


VIŠE


23.ožujka 2015.
PROLJETNA PUTOVANJA
Omiljene turističke destinacije Slavonaca
OSIJEK: Proljetni mjeseci idealni su za putovanja, obilaske europskih metropola, jadranskih odredišta ili toplica u kojima se mogu provesti prekrasni dani vikenda ili produženog vikenda. VIŠE


proslava Martinja u Minervi31 .10.2014.
Sponzorirano 
UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA PONUDA 
Proslava Martinja u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

U sjevernoj Hrvatskoj na dan sv. Martina 11.studenoga slavi se i njeguje tradicijski pučki običaj "krštenje vina" što podrazumijeva simboličko pretvaranje mošta u mlado vino.
VIŠE

10.siječnja 2015.
TURIZAM U HRVATSKOJ
Ostvareni izvrsni rezultati u 2014. godini
U 2014. dodini u Hrvatskoj je ostvareno 13,05 milijuna dolazaka, što je 5 posto više nego u godini ranije te 73,6 milijuna noćenja, što je 2 posto više nego u 2013. Pritom su za rast zaslužni gotovo isključivo strani gosti, noćenja domaćih gostiju rasla su tek 0,6 posto, službeni su podaci sustava turističkih zajednica koje su danas u Splitu predstavio ministar turizma Darko Lorencin i direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Iako je 2014. godina bila vrlo izazovna i zahtjevna, ostvareni su odlični rezultati koji ukazuju na postojanost hrvatskog turističkog sektora. Posebice vesele rezultati pred i posezone jer ukazuju na činjenicu da mjere koje poduzimamo, s ciljem produljenja sezone, daju rezultata. Tako su prošle godine u periodu predsezone, odnosno od siječnja do lipnja, te u periodu posezone, odnosno od rujna do prosinca, ostvareni porasti u dolascima za 344 tisuće (+5,6 posto) i u noćenjima za 1 milijun (+4 posto)“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Ratomir Ivičić smatra da je porast rezultat kvalitetnoga rada svih dionika turističkoga sektora, dobro pripremljene turističke godine, ali i projekata koje je Glavni ured Hrvatske turističke zajednice pokrenuo u prošloj godini.

"Na ovaj način spremno smo odgovorili na sve izazove koje je pred nas postavio oporavak nama konkurentskih destinacija, ali i loše vrijeme posebno u srpnju. Isto tako, odlični pokazatelji turističkog prometa posebno u posezoni pokazali su kako je projekt Hrvatska 365 čak i u svojoj pilot fazi doživio uspjeh" istaknuo je Ivičić. 

Najveće poraste bilježe Grad Zagreb, u kojem je ostvareno 1,6 milijuna dolazaka, odnosno 13 posto više nego 2013. godine, slijede Splitsko-dalmatinska županija, Ličko-senjska i Zadarska županija s 5 posto rasta broja noćenja. Dubrovačko neretvanska županija imala je 4 posto rasta, Istra tek 1posto.
Pad u odnsou na 2013.godinu imao je Kvarner, pad noćenja od 3posto, a Šibensko-kninska 1 posto pada noćenja.

Na presici su se pohvalili rezultatima za prosinac u kojem je ostvareno osam posto više noćenja, doduše radi se o tek 30 tisuća noćenja, što predstavlja tek 0,2 posto od godišnjeg broja noćenja. 

Grad Zagreb pobjednik je ovogodišnjeg Adventa u kojem je broj noćenja rastao za 20 posto, dosegavši 100 tisuća noćenja, Splitsko-dalmatinska županija s oko 50 tisuća noćenja u prosincu imala je rast od 44 posto, Dubrovačko-neretvanska imala je 13 posto više noćenja, dok je u Zadarskoj županiji bio pad od 44 posto noćenja.

Lorencin je ponovio kako je prihod od turizma u prvih devet mjeseci iznosio 6,77 milijardi eura, što je 2,5 posto ili 168 milijuna eura više u odnosu na prva tri kvartala 2013. godine. Predstavio je i planirana ulaganja u turistički sektor u 2015., koja će iznositi 483 milijuna eura. Pri tome su ulaganja javnog sektora procijenjena na 191 milijun eura, dok će hotelske tvrtke u 2015. uložiti oko 292 milijuna eura.  hic


22. listopada 2014.
Zračnoj luci Zadar nagrada međunarodnog udruženja turističkih novinara
Početkom studenog Zračnoj luci Zadar bit će uručeno najveće priznanje međunarodne asocijacije turističkih novinara, "Zlatni intertas" i to zbog presudnog utjecaja na ukupna turistička kretanja na području Sjeverne Dalmacije.
"Rekordno ostvareni promet putnika, strateška suradnja s Ryanairom, međunarodni letovi i geoprometno povezivanje Zadra sa svijetom, suvremena opremljenost, atraktivni walk-through i zadovoljstvo putnika koji naglašavaju kako je to, iako malena, najljepša hrvatska zračna luka, povod su prijedloga Povjerenstva turističkih novinara da se Zračnoj luci Zadar dodijeli Međunarodna nagrada "Zlatni intertas"- stoji u obrazloženju nagrade, uz dodatak kako se nagrada dodjeljuje za izvrstan uspjeh u realizaciji putničkog prometa Zračne luke Zadar, time i doprinos turizmu cijelog okružja, a time i Hrvatske u cijelosti.
VIŠE16. listopada 2014.
Dani hrvatskog turizma
Najveći strukovni skup u Hrvatskoj, koji okupi i do 2000 sudionika, Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se danas i sutra u Opatiji. Uz analizu rezultate ove sezone, novih trendova u turizmu i drugih aktualnih tema predstaviti i niz novih projekata za razvoj turizma te planove za iduće godine.
DHT su tradicionalno godišnje okupljanje turističkih djelatnika i njihovih gostiju koji se svake godine potkraj sezone održavaju u nekom drugom gradu, a ove je godine za to odabrana Opatija kao 'dama' hrvatskog turizma koja ove godine slavi 170. godina organiziranog turizma na svom području.


jesen u hotelu Aristos, Zagreb09.10.2014
Sponzorirano 
JESENSKA PONUDA ZAGREBAČKIH HOTELA
Jesenska ponuda hotela Aristos Zagreb.
ZAGREB: Na turističkoj karti se grad Zagreb sve veše prpoznaje kao turistički grad koji se posjećuje ciljano ili u prolazu. Broj turista iz godine u godinu raste a sve više je turista iz drugih europskih zemalja koji svoj vikend provode u hrvatskoj metropoli.

VIŠE6. listopada 2014.
IZA BALEARSKIH OTOKA
Jadranska Hrvatska među prvih pet regija po turističkim noćenjima u Europi
Jadranska Hrvatska spada u prvih pet top destinacija među europskim regijama po broju ostvarenih turističkih noćenja, proizlazi iz podataka koje je u ponedjeljak objavio Eurostat.
Eurostat je objavio podatke za prvih 20 turističkih regija koje su 2013. godine ostvarile najveći broj noćenja. Eurostat koristi statističke regije, koje ne moraju odgovarati administrativnom uređenju u samoj zemlji. Hrvatska je tako podijeljena na dvije regije Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku. VIŠEjesen na moru
01.listopada 2014.
sponzorirano  
JESENSKA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA PONUDA NA MORU (MAKARSKA RIVIJERA)
Jesen u villi Andrea iz Tučepa 
TUČEPI: Odmor u jesen jednako je lijep kao i u ljetnom periodu. 
Vrijeme, posebice ono na moru, sunčano je i toplo a more još uvijek ugodno za kupanje.


25. rujnja 2014.
DOJMOVI
Evo što su strani gosti o splitskoj županiji napisali na TripAdvisoru
Kada vas put odvede na stranice TripAdvisora, mrežne stranice koja vam nudi priče o svim zakucima naše zemaljske balote, i kada u njenu tražilicu ukucate Splitsko-dalmatinsku županiju – izronit će vam među atrakcijama na prvome mjestu – Vidova gora. Slijede je u stopu grad Hvar i Biokovo. Na šestome mjestu, iza hvarske Dubovice i staroga grada Trogira smjestila se – Dioklecijanova palača.
Svašta su o našoj staroj jezgri napisali strani gosti, većinom su se oduševljavali viđenim, no bilo je i onih, preciznije sedmero njih – koji su stanje u Palači ocijenili kao užasno. VIŠE  


24 rujna 2014.
Optimističan start
U dva mjeseca u Opatiju stiže oko 4.000 kongresnih gostiju
Po onome što kažu hotelijeri, čini se da će ova kongresna sezona biti bolja nego prošle godine. Rujan je odlično krenuo, a deseti mjesec je isto jako dobar. Povećava se broj domaćih gostiju u Opatiji u odnosu na lani u isto vrijeme, pa je realno za očekivati bolju kongresnu sezonu – navodi Goran Pavlović
VIŠE  


4. rujna 2014.
Honda za reklamni spot odabrala Hrvatsku i Rijeku
Japanski proizvođač motornih vozila Honda odabrao je Hrvatsku i grad Rijeku za snimanje reklamnog spota za najnoviju redizajniranu verziju automobila Honde Civic i njezinog Type R izdanja.
Kadrovi snimljeni u spotu obići će cijeli svijet. Tako će i ovaj projekt pridonijeti turističkoj promidžbi grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske.


 

29. kolovoza 2014.
DUBROVAČKI VJESNIK: HIGH-TECH U NAŠIM VODAMA
Neobična jahta nedaleko Vrbice je Planet Solar - svjetski putnik na sunčevu energiju
Čitatelj Dubrovačkog vjesnika poslao je redakciji fotografiju neobične jahte.
Kaže da su svi koji su je primijetili s kraja zastali i gledali, jer takvo što još nisu vidjeli. U moru skupih i neobičnih jahti koje su ove i prethodnih sezona uplovljavale u naš akvatorij ova je definitivno najegzotičnija. Riječ o high tech dvotrupcu na solarni pogon, budući da cijelom površinom dominiraju solarni paneli.
Po svemu sudeći stigao nam je eksperimentalni brod Planet Solar koji je do sada postavio više rekorda ploveći isključivo na solarni pogon, između ostalog oplovio je svijet isključivo na snagu sunca
Površina solarnih panela za pogon iznosi skoro petsto kvadrata što je dovoljno za autonomnu plovidbu ako treba i oko svijeta. Planet Solar ima šest blokova velikih litij ion baterija za pogon kad nema dnevnog svjetla.
Dubrovački vjesnik


20.8.2014.
TURIZAM: MORE I KOPNO
Turistički projekt - Hrvatska 365 
Kalendarski gledano turistička sezona se polako bliži kraju. No sudeći po dolascima turista koji još uvijek stižu u velikom broju naznaka je da će podsezona biti dobra. 
A odmarati se u podsezoni je jednako lijepo kao u sezoni jer sunca ima dovoljno i
more je toplo. Odmor u podsezoni ima i prednost jer turistički djelatnici uvelike snižavaju cijene svojih usluga.

Uspjeh hrvatskog turizma se do sada mjerio rezultatima glavne sezone ili podsezone što ubuduće neće biti pravilo. 
Ministar turizma Darko Lorencin je izjavio da je u tijeku realizacija prve faze projekta Hrvatska 365 čiji je cilj predstaviti Hrvatsku kao zemlju u kojoj turistička sezonatraje cijelu godinu, a ne samo tijekom ljeta. "Naš glavni resurs  leži upravo u razdobljima koji su izvan glavne turističke sezone" rekao je lorencin.
U lipnju je bio objavljen poziv svim destinacijama, a interes je bio velik. Tražili su samo 10-15 destinacija, a javilo ih se gotovo 40, što je u međusobnim diskusijama svedeno na 22. Radi se o korjenitom, detaljnom i sustavnom pristupu gdje sve razine surađuju puno tješnje i fokusiranije na ono što žele postići - rekao je Lorencin. (hic)


20. kolovoza 2014.
Ujedinjuju se nacionalni parkovi kako bi Hrvatsku prepoznavali kao nacionalni park Europe
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović razgovarao je danas na otoku Mljetu s ravnateljima svih 19 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode o unaprjeđenju upravljanja, dosadašnjim ulaganjima u nacionalne parkove i parkove prirode, te o novim projektima, posebice onima koji su u pripremi za sufinanciranje iz fondova Europske unije (EU). VIŠE


18. kolovoza 2014.
LITO VILOVITO
Marjanske plaže: Bene i Prva voda gradski raj za mame i penzionere
Splićani nerijetko čekaju vikend ko ozebli sunce, a sve kako bi pronašli osvježenje - “bokun” plaže i čistog mora, negdje iza Omiša. A zapravo je posve nepotrebno militi satima u kilometarskim kolonoma, potrošiti pola tanka benzine i neprocjenjivo živaca kada u Splitu, praktički na svom kućnom pragu, mogu u morskim čarima uživati istom mjerom. Reći će vam to i svi s kojima smo proćakulali na Prvoj vodi i Benama, plažama kojima ne fali ništa za istinsko prepuštanje čarima ljeta.

18. kolovoza 2014.
Nije turizam samo na moru
Nije ljeti turizam samo na moru. Gorski kotar, primjerice, postaje sve poželjnija turistička destinacija. Dok Kvarner bilježi pad dolazaka gostiju za 8 posto, Fužine bilježe porast od 10 posto. Sve više otkrivaju ga turisti iz dalekih zemalja...
Porast dolazaka turista bilježi i sjeverna Hrvatska. Nedostatak industrijskih dimnjaka ovdje je prednost. Mađari, Slovenci, Austrijanci i Nijemci bježe u zelene brege, rehabilitiraju se u nekima od brojnih toplica. U Varaždinu se broj noćenja u srpnju povećao za 29 posto.
Vodeća po broju noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj već godinama je Karlovačka županija. Prošle je godine ostvarila 312 tisuća noćenja, od čega najviše u kampovima. HRT


13. kolovoza 2014.
Više od prirode
Novo lice Platka: Uređen prvi teren za disc golf u Hrvatskoj
Želimo da Platak postane nacionalno izletište, koje će okupljati izletnike, turiste, osobe željne adrenalinskih sportova, obitelji s djecom, sve generacije ljudi, rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić
ČAVLE - U petak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, na Platku će, s početkom u 14 sati turnirom za početnike biti otvoreno prvo igralište za disc golf u Hrvatskoj, s osamnaest »rupa«. Tim su povodom Platak danas obišli predstavnici Primorsko-goranske županije, Općine Čavle i Goranskog-sportskog centra, koji su novinarima predstavili projekt Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak, kao složen i financijski zahtjevan, koji se realizira u više faza i predstavlja jedan od strateških razvojnih projekata Primorsko-goranske županije. Projekt su u svoje prioritete uvrstili i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.


 

  8. kolovoza 2014.
90 SPELEOLOŠKIH OBJEKATA
Prirodni biser zadarskog područja – NP Paklenica
NP Paklenica u turističkoj sezoni 2014. godine zaključno s krajem lipnja posjetilo je 42.318 posjetitelja, te je u odnosu na lanjsku godinu neznatno porastao proj posjetitelja. Većina posjetitelja dolazi iz inozemstva, a prednjače Nijemci, Austrijanci, Česi, Slovenci, doznaje narod.hr iz NP Pakelnica.
Najveći prirodni biser zadarskog područja je Nacionalni park Paklenica, koji obuhvaća najatraktivnije dijelove južnog Velebita na površini od svega 96 km2. Glavna su mu atrakcija dva impresivna klanca Velike i Male Paklenice, usječena u planinu od mora do najviših vrhova Velebita. VIŠE

2. kolovoza 2014.

PRIRODNO BOGATSTVO U BAŠTINI
Čudesan svijet nacionalnih parkova u Hrvatskoj
Hrvatska ima osam nacionalnih parkova : Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit, koji obuhvaćaju prostrana i pretežno neizmijenjena područja kopna i/ili mora s jednim ili više očuvanih ekosustava.
Plitvička jezera su najpoznatiji hrvatski nacionalni park, ali ujedno i jedino prirodno dobro na UNESCO-voj listi.
NP Plitvička jezera u turističkoj sezoni 2014. godine posjetilo je 517.198 posjetitelja, što je za 3,9% više od prošlogodišnjeg rezultata. VIŠE


 

 

 

29. srpnja 2014.
PLAŽE IZVRSNE KAKVOĆE
Dubrovačke plaže “prošle” i na petom ispitivanju kakvoće mora
I na petom ovosezonskom ispitivanju kakvoće mora, sve plaže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bile su su skladu s uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, priopćio je županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode.
Od 110 plaža u županiji, more je na njih 104 ocijenjeno izvrsnom kakvoćom. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Mali Zaton, Polače na otoku Mljetu, Kobaš u Stonu te u Vignju u Orebiću. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Okuklje na otoku Mljetu te na kupalištu VK Cavtat.


28. srpnja 2014.
POVEĆAN INTERES ZA HRVATSKU
Korejskih turista ove godine više za čak 250 posto
Ove se godine za Hrvatsku zanima dosad nezabilježen broj turista iz Južne Koreje. U prvih šest mjeseci diljem zemlje odmaralo ih se 108 tisuća, što je čak 250 posto više nego lani. Uz navedeno, avioprijevoznik Korean Air od svibnja do listopada jednom tjedno, s jednim presjedanjem, povezuje Split i Seul. Pojedine turističke agencije s Korejcima imaju velike planove - i već su u Seulu otvorile i predstavništva. Korejski veleposlanik tvrdi da je Hrvatska trenutačno najpopularnije odredište među Korejcima. “Hrvatska ima mnogo toga što Korejce privlači - prekrasne krajolike, more, otoke, kulturu i povijesnu baštinu. No s tim atrakcijama Korejci se su upoznali tek nedavno, zahvaljujući popularnoj TV emisiji snimanoj u Hrvatskoj - kazao je Suh Hyung-Won, korejski veleposlanik u RH. Na hrvatski će turizam i ove godine najsnažnije utjecati tradicionalna emitivna tržišta poput Njemačke, Austrije i drugih susjednih zemalja. No pozitivan trend iz daleke Koreje ohrabruje jer su ti posjeti raspoređeni tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. (N.V.) Glas Slavonije

 


26. srpnja 2014.
KOMADIĆI RAJA
Ovo je 10 najljepših plaža na hrvatskom Jadranu!
Ako još niste sigurni kamo na odmor, možda baš neka od ovih plaža pomogne u donošenju odluke
Kilometri razvedene hrvatske obale i otoka nude mnoge modre bisere - uvale i plaže u kojima će neki potražiti bijeg od dosade, drugi od stresa, a treći mjesto za beskonačno uživanje. Tražili mirnu plažu na kojoj se mogu opustiti i uživati u mirisu dalmatinskog bilja i borova daleko od buke, onu na kojoj će uživati u društvu i ispijati koktel u baru nekoliko metara od mora, ili s djecom graditi kule u pijesku i spuštati se niz tobogane, turisti na hrvatskim plažama mogu naći sve što požele. VIŠE


25. srpnja 2014.
Pet godina bitke
Prvi hidraovioni poletjet će polovicom kolovoza: od Resnika do Jelse za 250 kuna
Prvi hidroavion naše tvrtke European Coastal Airlines iz glavne baze u Resniku poletjet će prema jadranskim otocima polovicom kolovoza, potvrdio nam je to u srijedu Dieter Martin Klaus, čelnik kompanije Europski obalni zračni prijevoz (ECA).

- Prvi letovi bit će prema Jelsi, Rabu i Puli. To su destinacije za koje smo do sada uspjeli dobiti koncesije za postavljanje pontona gdje bi pristajali naši zrakoplovi. Očekujemo da ćemo uskoro takvu koncesiju dobiti i za pristajanje naših letjelica na Lastovu - kaže Martin Dieter Klaus koji ne krije zadovoljstvo što je ipak uspio savladati brojne prepreke koje stoje na putu ulagačima u Hrvatskoj.21. srpnja 2014.
Hrvatska je u Koreji postala hit
Turistička sezona, unatoč nestabilnom vremenu - ide prema vrhuncu, a ove se godine za Hrvatsku zanima dosad nezabilježen broj Korejaca. U prvih šest mjeseci diljem zemlje odmaralo ih se 108 tisuća, što je čak 250 posto više nego lani.
Pozitivnih trendova ima još. Avioprijevoznik Korean Air od svibnja do listopada jednom tjedno, s jednim presjedanjem povezuje Split i Seul. Pojedine turističke agencije s Korejcima imaju velike planove - i već su u Seulu otvorili i predstavništva.

I korejski veleposlanik tvrdi da je Hrvatska trenutačno najpopularnije odredište među Korejcima. 'Hrvatska ima mnogo toga što Korejce privlači - prekrasne krajolike, more, otoke, kulturu i povijesnu baštinu. No s tim atrakcijama Korejci se su upoznali tek nedavno, zahvaljujući popularnoj TV emisiji snimanoj u Hrvatskoj', kazao je Suh Hyung-Won, korejski veleposlanik u RH.

Dakako, na hrvatski će turizam i ove godine najsnažnije utjecati tradicionalna emitivna tržišta poput Njemačke, Austrije i drugih susjednih zemalja. No pozitivan trend iz daleke Koreje ohrabruje jer su ti posjeti raspoređeni tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.

 


17. srpnja 2014.
VJETSKI PRVACI POD SRĐEM
Dolazak reprezentacije Njemačke koštao bi 100.000 eura, ali Dubrovnik bi bio svjetska vijest
Jedan od najljepših svjetskih gradova, Dubrovnik, član UNESCO-ove baštine od 1979. godine, prepoznato je svjetsko turističko odredište bogate kulturne ponude i visokokvalitetnih turističkih sadržaja. Dubrovnik je grad koji pohode veliki svjetski državnici, osobe iz javnog života, glumci i umjetnici, prepoznajući ga kao jedinstvenog, čiji se glas o ljepoti prenosi stoljećima.
U ime Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, čast nam je uputiti Vam poziv da budete naši gosti i osjetite gostoprimstvo i neponovljivu atmosferu Dubrovnika”, dio je to pozivnice koju su njemačkoj nogometnoj reprezentaciji uputili Andro Vlahušić , dubrovački gradonačelnik, i Romana Vlašić , direktorica Turističke zajednice grada.


14. srpnja 2014.
Prvi dio srpnja turistički slabiji, ostatak sezone ide u dobrom smjeru
Prvi dio srpnja u hrvatskom turizmu prolazi očekivano, s nešto slabijim punjenjem kapaciteta zbog pomicanja školskih praznika i godišnjih odmora na glavnim stranim tržištima na kraj srpnja te zbog nešto lošijeg vremena, ali nema razloga za paniku, rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i potpredsjednik Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija (ECTAA).  

Naglasio je da nitko iz sektora nije ni tvrdio da će ova sezona biti laka te da će se lako ponaviti lanjski odlični rezultati.

Ako se ostvare dobre najave s većine tržišta za kraj srpnja, kolovoz i rujan, koji sve više postaje dio glavne sezone, moguće je da se lanjski fizički rezultati premaše za nekoliko postotaka, rekao je Žgomba za Hinu. Dodao je da ne treba zanemariti ni ovogodišnje jače djelovanje konkurencije, Turske, a posebno Grčke i Španjolske.

Te se dvije turističke zemlje, nakon nekoliko godina pada zbog krize, ove godine vraćaju na europska tržišta jakim marketingom i ulaganjem u promociju, pa i sniženjem cijena, što će zasigurno privući brojne Europljane i pridonijeti oporavku njihova turizma pa bi mogle ponovno ostvariti rezultate otprije dvije-tri godine.

I on, kao i resorni ministar te drugi u turističkom sektoru, ističe da hrvatska odredišta koja razvijaju kvalitetan turistički destinacijski menadžment i atraktivne proizvode u prvom dijelu srpnja nemaju problema s punjenjem kapaciteta.

Osloniti se pritom samo na individualne dolaske turista i last minute ponudu svakako nije dovoljno jer se 'individualci' mogu zbog lošeg vremena ili drugih razloga predomisliti ili odgoditi dolazak, što bi se moglo premostiti organiziranim dolascima, poručuje Žgomba.

Koliko mu je poznato, agencije i hotelijeri te drugi pružatelji smještaja zbog lošeg vremena u prvom dijelu srpnja ne bilježe otkaze rezervacija, ali ni pojačan odaziv na last minute i druge akcijske ponude u turizmu, kojih ima zbog nesigurnosti i oscilacija u punjenju kapaciteta. 

Business.hr

 


8. srpnja 2014.
U turizmu ostvareno 15% više prihoda, dobre najave i za listopad
Prema prvim podacima Ministarstva turizma - predsezona je nadmašila 2013., a najave su jako dobre ne samo za kolovoz i rujan, već i za listopad, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.
Duž Jadrana, ali i na kontinentu, povećani su broj dolazaka i noćenja turista. U lipnju Istru je posjetilo 11 posto gostiju više nego lani, a Dubrovačko-neretvansku županiju 9 posto. Slijedi Grad Zagreb s porastom od 7 posto te Splitsko-dalmatinska županija s 4. VIŠE


hotel villa Andrea, restoran26.lipnja 2014.
HRVATSKI HOTELI
Trip Advisor uvrstio hotel villu Andrea iz Tučepa u
Travellers' Choice za 2014.


Priča  hotela Ville Andrea iz Tučepa priča je o uspješnom hotelu u Hrvatskoj. Priča je to o  komadiću raja na obali Jadranskog mora, u kojem se čuju šumovi valova i cvrkut ptica, a pogled na morsku pučinu, na kojoj se u daljini naziru otoci Brač i Hvar, ispunjava rajskim zadovoljstvom.


26. lipnja 2014.
Otvoren prvi hrvatski integralni hotel
Prvi hrvatski integralni hotel "ZigZag integralni hotel" otvoren je u Zagrebu. Na prigodnoj svečanosti rješenje o kategorizaciji za integralni hotel vlasnicima je uručio ministar turizma Darko Lorencin. 
Integralni hotel nova je kategorija hotelskog smještaja koju je prije nekoliko mjeseci Ministarstvo turizma uvelo u kategorizaciju kako bi se unaprijedio sustav obiteljskog smještaja, omogućilo udruživanje i povećanje kvalitete te pridonijelo profesionalizaciji.  VIŠE


20. lipnja 2014.
Investicija od 10 milijuna eura
Otvorena Istralandia, prvi vodeni park u Hrvatskoj
»Istralandia«, koja se za javnost otvara u subotu, zauzima 80 tisuća četvornih metara i nudi brojne atrakcije, među kojima su bazen s umjetnim valovima najveći na Sredozemlju, najviši toranj, bazeni za odrasle i djecu. Voda je isključivo iz podzemne bušotine slatke vode, 90 posto se nakon upotrebe reciklira a 10 posto ide u biološki pročistač. VIŠE


 

13. lipnja 2014.
Rovinjski turizam bilježi rast dolazaka i noćenja
- Od 1. siječnja do danas u Rovinju smo registrirali 18 posto više dolazaka, odnosno 102.423 gostiju, koji su ostvarili 426.376 noćenja što je četiri posto više od lani u istom periodu, objavila je na konferenciji za novinare u sjedištu Turističke zajednice Rovinj direktorica Odete Sapač.
Nesrazmjer u većem porastu dolazaka turista od noćenja Sapač je objasnila organizacijom utrke "Red Bull Air Race" u travnju koji je u grad svete Eufemije na nekoliko dana doveo posjetitelje koji inače tu ne bi bili.- Vidljivo je da se minus od 25 posto u ostvarenim noćenjima zabilježen u svibnju već nadoknadio u prvih tjedan dana lipnja, a sve zbog različitih termina vjerskih praznika koji se ove godine obilježavaju u tom mjesecu. Naime, u lipnju je u prvih deset dana zabilježeno 40 posto više dolazaka i 27 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine - kazala je Sapač naglasivši da u TZ-u ostaju realnih pogleda na sveukupni turistički promet na godišnjoj razini, pa očekuju da će na koncu bilježiti porast od tri posto noćenja u odnosu na lani odnosno 3.280.000 noćenja.
Rovinj je turističku sezonu dočekao novouređenom plažom u uvali Lone, kao i novouređenim smještajnim i ugostiteljsko zabavnim objektima u naselju Villas Rubin, te značajnim infrastrukturnim zahvatima, s posebnim naglaskom na uređenje ceste od zone Porton Biondi do turističkog naselja Amarin, rekla je direktorica Sapač napomenuvši da bilježe značajan porast kapaciteta turističkih ležajeva u privatnom smještaju.
U ovoj je godini do danas registrirano čak 510 novih postelja u kategoriji Usluge smještaja u domaćinstvu, što znači da sada na području Grada Rovinja 7.742 kreveta (23 posto) otpada na kapacitet u privatnom smještaju.
Na novinarsko pitanje kako će se prometne gužve zbog istodobne gradnje kružnih tokova u Rovinju (Turnina) i Balama odraziti na zadovoljstvo turista i turističkih radnika, Sapač je kazala da se, zbog mogućeg prometnog kolapsa, radove htjelo izbjeći u vrijeme utrke "Red Bull Air Race". Radove je zatim odgodila sudska žalba, a nije ih se moglo odgoditi za jesen, jer dotad vjerojatno ne bi bilo  sredstava iz državnog proračuna. Apelirala je na strpljenje, naročito do ponedjeljka, kada će se na Turnini uz nekoliko cestovnih premosnica započeti prometovati u oba smjera. (A. DAGOSTIN)Glas Istre


10. lipnja 2014.
IT destinacija
Izabrane najljepše plaže u Europi! Ova je hrvatska ljepotica na 3. mjestu
Prekrasna bolska plaža često je pri samom vrhu najljepših plaža
Plaža Harbour u gradiću Tenby u britanskom Walesu proglašena je najljepšom u Europi.
Vijest je s oduševljenjem prenio Daily Mail jer je jedna britanska plaža "dotukla" Portugal i Hrvatsku koji slove za najljepše morske destinacije. No nema razloga za tugu.
Zlatni je rat na Bolu na Braču završio na sjajnom trećem mjestu ljestvice koji prema izboru turističke organizacije European Best Destinations.


 

2. lipnja 2014.
Turisti iz Rusije i Turske lakše do Hrvatske

Usklađivanje viznih režima EU-a i Hrvatske je diplomatski, ali i ekonomsko-politički uspjeh koji bi u praksi trebao doprinijeti boljim prilikama na domaćem tržištu rada i pomoći hrvatskoj turističkoj industriji…
Stupanjem u članstvo Europske unije Hrvatskoj se ukazala potreba određenih prilagodbi viznog režima državljanima niza zemalja Europe, ali ne i članicama kontinentalnog saveza. Iz takvih država – Rusije, Ukrajine, Turske, i drugih – dolazi velik broj turista na Jadran i oni su prošlog ljeta bili suočeni s novim zahtjevom.

 


31. svibnja 2014.
obnova nakon 20 godina
Ruski milijarder ruši Belvedere i gradi novi kompleks
Gradit će se hotel s pratećim sadržajima i koncertna dvorana
Nakon nedavne prodaje hotela Belvedere na javnoj dražbi za 12,18 milijuna eura, ulagač u taj dubrovački hotel, ruski milijarder Viktor Vekselberg, kako nam je potvrđeno, priprema i ulaganje od 180 milijuna eura. Tako će nakon 20 godina napokon zaživjeti taj devastirani objekt, koji će se rušiti i gradnja početi od temelja.VIŠE


zagrebački hotel Aristos proslavio 10.rodjendan
Sponzorirana objava
HOTELI U ZAGREBU
Zagrebački hotel Aristos proslavio 10. rođendan. 
ZAGREB: Zagrebački hotel Aristos 2.listopada svečano je proslavio svoj deseti rođendan i deset godina uspješnoga rada. Na domjenku koji je tim povodom organiziran prisustvovalo je 300 uzvanika iz javnog, gospodarskog života i iz diplomatskog zbora. Svojim uzvanicima hotel je priredio dobru zabavu i bogatu ponudu gastronomskih delicija. 

Hotel Aristos otvoren je 2003.godine, a nakon 5 godina uspješnog poslovanja ušao je u nove investicije a u travnju ove godine proširio i svoje kapacitete. S ukupno 150 smještajnih jedinica,suvremeno opremljenim kongresnim centrom,wellness centrom i ostalim ugostiteljskim sadržajima Aristos je postao prepoznatljiv gradsko poslovni
hotel. 

VIŠE

hotel Aristos Zagreb, tjedan restorana31.8.2012. 
Sponzorirano 
hotel Aristos iz Zagreba dobio Halal certifikat
ZAGREB: U četvrtak 30.kolovoza u hotelu Aristos svečano je dodijeljen Halal certifikat ovom zagrebačkom hotelu.

VIŠE


hotel Minerva Varaždinske Toplice5. svibnja 2012.
PROGRAM MRŠAVLJENJA
Hotel Minerva u susret ljetu 

Uskoro će ljeto...
Nakon zimskih dana višak kilograma je problem s kojim se susreću mnogi a uskoro će ljeto. Specijalna bolnica i hotel Minerva iz Varaždinskih Tolica priredio je više programa uz koje će zasigurno vaša linija i forma biti vraćena a bojazan zbog izloženih pogleda na plaži će biti otklonjena. VT -PROGRAM MRŠAVLJENJA 


28. ožujka 2012.
Uz odmor zadovoljite želju posjedovanja apartmana  u Dubrovniku biseru Hrvatske
Na krajnjem jugu Hrvatske u Orašcu nedaleko od  Dubrovnika u prirodnom okruženju okupanom suncem smješten je luksuzni turistički kompleks DUBROVAČKI VRTOVI SUNCA.

 


9. ožujka 2012.
Hrvatski spot "Oda radosti" osvojio turističkog OscaraPromidžbeni turistički film nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uz Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić
Hrvatska turistička zajednica u Berlinu je, na 11. međunarodnom festivalu turističkog filma i multimedijalnih uradaka, za promidžbeni film "Oda radosti" dobila prvo mjesto u kategoriji glazbenih videa. Turistički Oscar osvojen je u konkurenciji 180 zemalja koje nastupaju na berlinskoj burzi turizma ITB, a predstavnicima HTZ-a uručio ga je predstavnik Saveza njemačkih društava filmske i video produkcije.


hotel Aristos Zagreb, tjedan restorana2. ožujka 2012.
SMJEŠTAJ U ZAGREBU:VIKEND PAKETI
Hotel Aristos ,na dohvat zračne luke Pleso
Posjetite Zagreb ! Očekuju Vas vikend paketi Hotela Aristos i dodatne pogodnosti ukoliko odlučite u Zagrebu provesti više dana.  Za opuštanje pripremili smo SPA pakete koji uključuje:  jedno noćenje za dvije osobe u deluxe dvokrevetnoj sobi, korištenje fitness studija, spa i relax zone Aristos wellness centra uz ponudu bio, parne i infracrvene saune i opuštajuću masažu tijela.   Ako želite umjesto masaže uživati u večeri za dvoje možete odabrati paket s večerom.  Rezervirajte smještaj u dvokrevetnoj comfort sobi od petka do nedjelje i na drugo noćenje ostvarite 40 % popusta. Svim gostima osiguran je besplatan parking i garaža hotela te mogućnost rane prijave i kasnije odjave iz hotela. www.hotel-aristos.hrhotel Aristos Zagreb, tjedan restorana7.2.2012.
TJEDAN RESTORANA U HRVATSKOJ
Hotel Aristos Zagreb, restoran Tiara
Ove godine restoran Tiara hotela Aristos Zagreb sudjeluje u Tjednu restorana u periodu od 24.02.- 04.03.2012. Ljubazno osoblje hotela Vas poziva da rezervirate svoje mjesto i kreirate svoj jelovnik za ručak ili večeru po cijeni od samo 100,00 Kn. U ponudi je veliki izbor predjela, glavnih jela i deserata.3. siječnja 2012.
Britanski EasyJet od lipnja povezuje Madrid i Dubrovnik
Jedan od najpoznatijih niskotarifnih zračnih prijevoznika, britanski EasyJet, uz sedam već postojećih zračnih linija koji europska odredišta povezuju s Dubrovnikom u zadnjim danima lipnja ove godine uvodi još jednu.
Tako će od 26. lipnja Dubrovnik biti povezan s Madridom a zrakoplovi će dubrovačku zračnu luku u Čilipima sa španjolskom prijestolnicom povezivati tri puta tjedno-utorkom, četvrtkom i subotom.
Uvođenje te linije rezultat je sve većeg interesa španjolskih turista za Dubrovnik, o čemu svjedoči i povećani broj letova španjolskog nacionalnog avioprijevoznika Iberije na toj liniji. Avionske karte za novu liniju britanskog EasyJeta koja vezuju Madrid i Dubrovnik po promotivnim cijenama već su ponuđene na web stranicama te kompanije.
Anet Franić, Slobodna Dalmacija

 


5.studenog 2011.
NAGRADE I PRIZNANJA
Thomson nagradio hotel Croatia iz Cavtata zlatnom medaljom
Hotel Croatia dobitnik je zlatne medalje britanskog touroperatora Thomson Holidays za 2011. godinu za izvrsnost u kategoriji 4T+ hotela iz Thomsonovog programa u cijelome svijetu.

10. kolovoza 2011.
HRVATSKI HOTELI
Hotel ZORA Primošten

Hotel Zora je smješten u slikovitom Primoštenu, kolijevci poznatog vina Babić, okružen morem i borovom šumom i s pogledom na stari grad. Blizina aerodroma u Splitu (35 km) i autoputa (30 km) čini hotel lako dostupnim poslovnim i privatnim posjetiteljima.Dugogodišnja tradicija poslovanja hotela garancija je kvalitete i iskustva u ...


20.srpnja 2011.
HRVATSKI HOTELI
Hotel villa Andrea,Tučepi

Hotel Villa Andrea je mali obiteljski hotel s  4 zvjezdice smješten u malom turističkom gradiću Tučepi u srcu Dalmacije. Nalazi se u prvom redu uz more a od centra grada udaljen je samo 400 m što ga čini idealnim izborom za Vaš odmor! U arhitektonskom rješenju hotela ville Andrea ukomponirani su elementi tradicionalanog dalmatinskog stila gradnje i elementi koji prate zahtijeve suvremenog vremena čime je načinjen savršen spoj  za odmor svakog gosta koji traži udoban i komforan smještaj.


7. srpnja 2011.
TURIZAM NA JUGU HRVATSKE
Pansion Tadija iz Kleka svojim gostima pruža više od udobnosti
Pansion Tadija u Kleku / Radalj na krajnjem jugu Hrvatske zasigurno je mjesto gdje će se svaki gost, zahvaljujući ambijentu i ljubaznosti domaćina, osjećati ugodno i kao kod kuće. Moderno opremljena kuća sa 8 spavaćih soba i jednim luksuznim apartmanom sigurno neće iznevjeriti ni one najzahtjevnije. Svi smještajni kapaciteti opremljeni su klimom za boravak ljeti, a centralnim grijanjem za boravak zimi, TV/SAT, kupaonicom, svaki apartman ima predivan.


30.svibnja 2011.
TURIZAM
Hotel Narona u Metkoviću

Na donjem dijelu rijeke Neretve smjestio se grad Metković a u njemu dva hotela MB grupacije, jedan je veći zove se Narona a drugi je manji MB hotel. Brojni kulturni spomenici pronađeni u njegovom okruženju izloženi su u muzeju Narona i trajno svjedoče o bogatoj kulturnoj prošlosti neretvanskog kraja.


14. ožujka 2011.
SMJEŠTAJ U ZAGREBU
hotel ARISTOS Zagreb
Profesionalnost, gostoljubivost i visoka razina usluge te ugodan ambijent omogućit će da vaš boravak u hotelu Aristos bude poseban doživljaj i da se poželite vratiti. Toplo ozračje i mirno okruženje elegantno uređenih soba opremljenih u skladu s najnovijim trendovima,  upotpunjene pomno odabranim dekorima i ergonomskim krevetima pružit će vam pravi osjećaj luksuza i vrhunsku udobnost.


7. srpnja 2010.
Smještaj u Hrvatskoj /accommodation in Croatia / Hoteles en Croacia/ Hotels
Hotel Aristos, stvoren prema vašim potrebama
Interijer koji spaja moderan dizajn i klasičnu eleganciju, prožet daškom luksuza i oplemenjen mnogobrojnim umjetničkim djelima, odiše ugodnim i toplim ozračjem.Prepustite se bogatim gastronomskim doživljajima u našem restoranu, opustite tijelo i duh u Wellness & Spa centru, odaberite vrhunski odmor u udobnim sobama i uživajte u jednom od naših barova i zelenom..
Poslušajte morske orgulje na internetu!
Prve morske orgulje na svijetu, ukras zadarske rive, u kratkom vremenu su postale turistička atrakcija. Na web-stranici grada Zadra možete poslušati kako zvuče.


Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre