24 rujna 2014.
Optimističan start
U dva mjeseca u Opatiju stiže oko 4.000 kongresnih gostiju
Po onome što kažu hotelijeri, čini se da će ova kongresna sezona biti bolja nego prošle godine. Rujan je odlično krenuo, a deseti mjesec je isto jako dobar. Povećava se broj domaćih gostiju u Opatiji u odnosu na lani u isto vrijeme, pa je realno za očekivati bolju kongresnu sezonu – navodi Goran Pavlović

OPATIJA -Kongresna sezona u Opatiji otvorena je na samom početku rujna. U grad pod Učkom počeli su pristizati kongresni gosti iz Hrvatske ali i šire regije. Kongresna zbivanja započela su Svjetskim kongresom o analizi uspjeha u sportu, nastavljena je s IDC Adriatics EXPO 2014,  CROVESPA - susretom vlasnika i ljubitelja Vespe, susretom medicinskih sestara  »Neurološki poremećaji - globalno opterećenje«, Brano Heart Failure Forumom, seminarom Novi trendovi u dentalnoj medicini, a nastavlja se godišnjim okupljanjem međunarodne  komisije medara, skupom SmartCard 2014, Međunarodnim simpozijom o pčelinjim proizvodima, osmim izdanjem Hrvatskog internističkog kongresa, trećim Kongresom muzealaca Hrvatske, Danima hrvatskog turizma, Osmim međunarodnim Kongresom prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista,  četvrtim Kongresom hrvatskih arhivista, aktualnostima iz  hrvatskog zakonodavstva i pravne prakse i sedmim Simpozijem ovlaštenih inženjera geodezije. Prema predviđanjima iz Turističke zajednice Grada Opatije, na svim navedenim skupovima, kongresima i simpozijima, u rujnu i listopadu u Opatiji će se okupiti više od 4.000 kongresnih gostiju.

Dani hrvatskog turizma

– Opatija u rujnu nastavlja bilježiti visoku popunjenost u hotelskim objektima, što svakako treba zahvaliti zahuktaloj kongresnoj sezoni. Tijekom jeseni Opatija je domaćin nekoliko važnih kongresa i događanja. Tu svakako treba istaknuti svjetski kongres o analizi uspjeha u sportu, međunarodni simpozij o zatajenju srca, sastanak međunarodne komisije za med i simpozij o proizvodima od meda. Uz ove kongrese koji svake godine mijenjaju svoje mjesto održavanja, veliki je broj i tradicionalnih opatijskih kongresa poput onog medicinskih sestara u neuroznanosti, kongresa internista, inženjera geodezije, prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista i drugih.
Uz ove javne kongrese Opatiju su izabrale i vodeće korporacije iz autoindustrije, farmacije i IT sektora za predstavljanje svojih proizvoda i edukaciju partnera i zaposlenika. Izuzetno dobrom suradnjom opatijskih hotela i turističke zajednice osigurala se podrška pri dogovaranju dolaska pojedinih kongresa u Opatiju - istakli su u Turističkoj zajednici Grada Opatije te najavili vrhunac kongresne sezone koji bi se trebao dogoditi sredinom listopada kada će Opatija biti domaćinom Dana hrvatskog turizma na kojima se očekuje više od tisuću sudionika.

Konkurencija sve jača

– Što se tiče navedenih kongresa, napominjem da je ovo samo jedan dio, a manje skupove nismo registrirali jer su zatvorenog tipa. Po onome što kažu hotelijeri, čini se da će ova kon gresna sezona biti bolja nego prošle godine. Rujan je odlično krenuo, a deseti mjesec je isto jako dobar. Povećava se broj domaćih gostiju u Opatiji u odnosu na lani u isto vrijeme, pa je realno za očekivati bolju kongresnu sezonu, navodi Goran Pavlović iz opatijske Turističke zajednice, zadužen za kongresnu problematiku.
Optimističan je i u pogledu budućnosti, jer bez obzira što su se u Hrvatskoj pojavile i mnoge druge destinacije koje su izgradnjom kongresnih kapaciteta privukle dio gostiju kojima je zanimljivo promijeniti destinaciju, pa je konkurencija sve veća, Opatija i dalje ima puno kongresa koji se na istom mjestu održavaju niz godina, ali i novih koji ovdje dosad nisu bili organizirani.


U 60 dvorana 7.200 mjesta

Prema riječima Gorana Pavlovića, nakon više godina, Opatija je u posljednje vrijeme bitno proširila svoje kongresne kapacitete i to u prvom redu uz veliku banketnu dvoranu novog hotela Royal, te Sportsku dvoranu »Marino Cvetković«, a kongresne sale imaju i manji objekti poput Ville Kapetanović.
– Možemo slobodno reći da Opatija danas ima oko 60 manjih i većih kongresnih dvorana s približno 7.200 sjedećih mjesta – izjavio je Pavlović koji je nedavno, u povodu održavanja međunarodnog simpozija o proizvodima od meda čiji je pokrovitelj Predsjednik RH, uz članove organizacijskog odbora bio i na prijemu kod predsjednika RH Ive Josipovića u Predsjedničkim dvorima. Marina Kirigin, Novi list

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletin: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre