HIC kugluice za bor
vijesti-regijaUNIKATNI
poklon proizvodi


pokon paketi02.prosinca 2019.
MIGRANTE PREVOZILI U HRVATSKU
Policija u Srbiji uhitila 13 krijumčara migrantima

migranti

Pripadnici srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova u Novom Sadu, Apatinu, Loznici i Sremskoj Mitrovici uhitili su 13 osoba osumnjičenih da su krijumčarile migrante preko Dunava u Hrvatsku, objavio je u nedjelju srbijanski MUP.

Sumnja se da su za novčanu naknadu prevozili Dunavom u Hrvatsku državljane Indije i Kine, kao i osobe s područja Kosova koje nisu imale vize za zemlje Europske unije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u pritvoru.Migranti u BiH

Europska komisija pozvala je vlasti u Bosni i Hercegovini da što prije riješe probleme prouzročene velikim priljevom ilegalnih migranata u tu zemlju. Migrantski kamp Vučjak, 20-ak kilometara od Bihaća, posjetilo je izaslanstvo Europske komisije.

Game (igra) engleski je izraz koji migranti koriste za svaki pokušaj bijega preko BiH granice na zapad. Neki od migranata koji se trenutno nalaze u BiH igrali su tu igru više od dvadeset puta i još uvijek ne namjeravaju odustati. Cilj je preko Hrvatske i Slovenije otići dalje na zapad.Migranti u Sloveniji

Slovenska policiija zabilježila je u prvih deset mjeseci ove godine 14.066 ilegalnih ulazaka u zemlju, što je 72 posto više nego lani u istom razdoblju, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova.

Najveći broj ilegalnih migranata koji su se u jednom trenutku našli u Sloveniji potječe iz Alžira (1752), drugi na listi migranata su oni iz Afganistana (1519), a slijede državljani Bangladeša, Sirije i Irana.

Sloveniji su u deset mjeseci vraćena 553 migranta iz drugih država koji su prije toga boravili u Sloveniji, među njima najviše iz Italije i Austrije, ali i 25 iz Hrvatske.

S druge strane, slovenski su organi u deset mjeseci u Hrvatsku vratili 9653 migranta, što je veliko povećanje u odnosu na 3906 koliko ih je slovenska policija predala hrvatskim kolegama u istom razdoblju lani.

U istom se razdoblju ove godine povećao broj migranata koji u Sloveniji podnose zahtjev za azil: sa 2875 lani na 3350 ove godine.

Lani je u prvih deset mjeseci Slovenija status međunarodne zaštite priznala za 102  migranta, ove godine u istom razdoblju taj broj je pao na 62. U centrima za migrante s priznatim statusom zaštite u Sloveniji je trenutno 335 ljudi.

 
hrt.hr /HIC.hr
foto
:arhiv