HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/
Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

 


hrvatski šah

Hrvatski šah, setzastave-stalci-koplja


zastava na stalku21.rujna 2022.
SUMNJA NA NEZAKONITO POSLOVANJE
Europski javni tužitelj uhitio voditeljicu HAMAG-BICRO agencije

ured EU javnog tužitelja

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Magdalene Dovečer  uhićena je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Ured europskog javnog tužitelja izvijestio je da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje. Neslužbeno se doznaje da je uhićena voditeljica službe za koordinaciju.


Policija po nalogu europskog tužitelja pretražuje kuće i poslovne prostore voditeljice iz HAMAG-BICRO-a Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića, uhićenih u srijedu ujutro zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja. Županijski odbor HDZ-a Međimurske županije isključio je Magdalenu Dovečer iz stranke.


U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.

Nakon pretraga i ostalih tzv. dokaznih radnji u Čakovcu i Mihovljanu te sjedištu obrta u Nedelišću uhićeni će biti odvedeni na ispitivanje u Ured europskog tužitelja koji će zatim odlučiti o pokretanju istrage.HDZ uhićenu voditeljicu iz agencije za malo gospodarstvo isključio iz članstva

Međimurski HDZ-a u srijedu je iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer iz Mihovljana koja je kao voditeljica jedne od službi Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uhićena zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

- Na osnovu prijedloga Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca a sukladno Statutu stranke Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio je odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz Mihovljana iz članstva HDZ-a, stoji u odluci međimurskog HDZ-a.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić rekao je Hini da HDZ ima nultu stopu tolerancije na bilo kakve koruptivne aktivnosti. Istaknuo je i da svako kazneno djelo ima svoje ime i prezime i nema neke kolektivne odgovornosti.

- U ovim trenutcima se vidi da tijela koja provode radnje, rade svoj posao. Treba pohvaliti i možemo biti zadovoljni da je svatko odradio svoj dio posla onako kako treba, kazao je.


Habijan: Svako kazneno djelo ima ime i prezime


Uhićenja u Čakovcu komentirao je i HDZ-ov Damir Habijan.

- Institucije, pogotovo neovisne institucije, pravosudna tijela u RH funkcioniraju. Ono što stalno naglašavam i što je možda i postalo neka floskula - svako kazneno djelo, svako koruptivno djelo ima ime i prezime, dakle nema stranačkog predznaka. Nema nedodirljivih bez obzira o kome se radi. I upravo je Vlada ovim zakonskim okvirom koji je donijet na osnovu strategije za sprječavanje korupcije. Svi ovi zakoni koje smo donijeli u Hrvatskom saboru su omogućili da se i ovakve istražne radnje u što je moguće više šire, poručio je Habijan. (HRT.hr)


HIC.hr
foto:

Vijesti | Turizam | Oglasnik | Hrvati izvan domovine | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre