Accomodation in Croatia
HIA-porta
Patria-Promocija, marketing agencija
Made in Croatia, proizvodi i suveniri
 

ADRESAR HRVATA
IZVAN RH
(2700adresa)
Adresar Hrvata izvan RH
narudžba:info@ppr.hr02.lipnja 2015. u 16,30
TEMELJEM RJEŠENJA PRIZVINOG SUDA
Srbija izručila Veljka Marića Hrvatskoj

Veljko Marić

Na osnovu rješenja koje je donio Prizivni sud u Beogradu Veljku Mariću je odobreno izručenje Hrvatskoj. Danas je oko 16 sati pod pretnjom srbijanske policije stigao na granični prijelaz Bajakovo
gdje je izručen hrvatskoj policiji. Sad je na putu za Remetinac gdje će biti obavljen njegov pregled a
dalje će se s njime postupati kao sa svakim drugim zatvorenikom - rekao je danas u Saboru ministar pravosuđa Miljenić. 

Podsjetimo,Veljko Marić je osuđen u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina temeljem optužnice za ubojstvo Petra Slijepčevića.Optužnicom od 12. kolovoza 2010. Marić se tereti da je kao pripadnik hrvatskih oružanih postrojba, 77. grubišnopoljskoga samostalnog bataljuna, u akciji 'čišćenja' sela Rastovca 31. listopada 1991., u vojnoj odori i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević te hicima iz automatske puške ubio Petra Slijepčevića u nazočnosti njegove supruge Ane.
U obazloženju presude, predsjednik sudskog vijeća izjavio je kako je tijekom postupka nedvojbeno utvrđeno da je Veljko Marić izvršio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je s više hitaca ubio Petra Slijepčevića u nazočnosti njegove supruge Ane.

Sukladno tome, sud je zaključio da je Marić počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Na početku suđenja 7. listopada 2010. Marić je odbacio navode izoptužnice, izjavivši da nije kriv.

Tim političkim igrama, tom prljavom vešu koji se pere preko mojih leđa, trebao bi konačno doći kraj. To je sramota. Umorio sam se govoreći da za taj zločin nisam kriv, sada je jedino važno da me premjeste na odsluženje kazne u Hrvatskoj. Što se tiče tog drugog postupka, želio bih da mi se omogući pravedno suđenje u Hrvatskoj pa, ako sam kriv, ležat ću u svojoj zemlji. Neka me hitno premjeste u domovinu, bit će lakše mojoj obitelji. Ovim tempom, kada odslužim kaznu, Srbi će me osuditi na još 12 godina za taj novi slučaj. A sve sam bolesniji: muči me kralježnica,lijeva noga mi se koči... Srbi čekaju samo da umrem – za N1 ranije je rekao Veljko Marić strahujući da će prije dočekati smrt nego pravdu.

hic
Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre