HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/made in croatia, suveniri

03.veljace 2019.
SOCIJALNI PROGRAM
Iako je obečao veto, zagrebački gradončelnik oprostio dug i bogatašima

Milan Bandić


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iako je obečao da će staviti veto na otpis duga imućnim građanima, to se ipak nije dogodilo. Dugova gradu do 10 tisuća kuna oslobođeni su svi - neovisno o tome koliko bogati bili.

Prije tri mjeseca gradonačelnik je izvanrednoj konferenciji za medije najavio veto na otpis dugova milijunaša. Danas drukčija priča.

- Sve što sam rekao, mi ćemo to napraviti sukladno zakonu. Operativno to provodi Holding i koordinira pročenica Ureda za gospodarstvo. Vi zaboravljate da sam ja gospodin gradonačelnik, rekao je Milan Bandić.

Neki bi ipak rekli da je gospodin gradonačelnik taj koji zaboravlja - i to svoja obećanja. 

- Do Strasbourga da nas tjeraju, u gradu mi nećemo oprostiti dugove. Do Strasbourga neka tuže, rekao je ranije.

No potrebe za tužbom nije bilo jer je Zagreb otpisao dugove svima, ukupno 121 milijun kuna. Imovinski cenzus, kažu u gradu, ne bi donio željene efekte. Zbog zamršenog postupka i papirologije ispaštala bi, tvrde, većina blokiranih.

- Suština toga svega nisu tri milijunaša, suština toga svega je 324 tisuće blokiranih građana, od čega možemo reći da ih je možda 50 onakvih milijunaša, možda dvadeset, možda deset, ne znam, tvrdi pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

Većina imućnih dužnika čija su se imena pojavila u medijima, tvrde u gradu, podmirila su potraživanja. Trojica koji to još nisu učinili, neslužbeno doznajemo, jesu: Vladimir ZagorecDino DrpićAndrija Kević.

- Pozivam da zapravo dug podmire i na taj način će prestati provedba ovrhe nad njima, poručila je predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Jedan od dužnika bio je i vlasnik Europatradea, no on je svoj dug, kaže, odavno podmirio.

Bandićevo odustajanje od obećanja nije izazvalo oduševljenje na političkoj sceni.

Mjera otpisa duga u Zagrebu je obuhvatila 25 tisuća građana - tj. glasača pa što sad ako se među njima potkrao i pokoji bogataš.

hrt/HIC.hr
foto:

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre