HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/


17.kolovoza 2021.
GRAD ZATRPAN GLOMAZNIM OTPADOM
Počeo odvoz, odlagat će se u Sesvetama do kupnje drobilica

glomazni otpadTomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, objavio je da će zagrebački glomazni otpad privremeno odvoziti u prostor tvrtke Unija nova u Sesvetskom Kraljevcu te da će vrijeme do kupnje drobilica premostiti najmom.

"Nakon manjeg ispitivanja tržišta pronađena je lokacija za privremeno skladištenje glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu. Tamo će se skladištiti 75 dana, što bi trebalo biti dovoljno da se unajme drobilice", rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, na konferenciji za novinare. Otpad će se skladištiti u tvrtki Unija nova.

Glomazni otpad već će se danas početi odvoziti s ulica. "Pozivamo sve građane da prijave ilegalna odlagališta kako bismo ih što prije mogli počistiti s ulica", rekao je gradonačelnik. 

Dodao je da je došlo pet ponuda za kupnju drobilica, a odluka bi trebala biti donijeta do kraja tjedna. No, kako je potrebno određeno vrijeme za rok žalbe i samu isporuku, odlučeno je da će se to razdoblje premostiti najmom drobilica.

Tomašević je rekao da će ići prema tome da se odlagalište Jakuševec zatvori do kraja njegovog mandata, ali do tada će tamo ići otpad koji će samljeti drobilice. 


Raskinut ugovor s CIOS grupom

Gradonačelnik Tomašević nije htio komentirati "ironična priopćenja" C.I.O.S. grupe , vezano za nabavu drobilica otpada, s kojom je grad raskinuo postojeći ugovor. Ubuduće će gradskim otpadom baviti se Gradska čistoća.

Inače, ugovor između Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe i Zagrebačkog holdinga iz 2019. za odvoz glomaznog otpada istekao je prije dva tjedna. Sklopljen je na dvije godine, sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Ce-za-r i Reoma Grupa za preuzimanje, vaganje i obradu otpada glomaznog otpada, a predviđao je ukupno zbrinjavanje 50.000 tona. Na novi natječaj procijenjene vrijednosti 90 milijuna kuna objavljen krajem siječnja ove godine javile su se tri tvrtke, a Pripuzova ovaj put ima najskuplju ponudu – za isti posao traži čak 35 milijuna kuna više nego što je to dosad bio slučaj.
dnevnik.hr /HIC.hr
foto:ilustracija

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre