HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/made in croatia, suveniri


26.listopada 2018.
TURIZAM
Grad Zagreb proglašen turističkom destinacijom godine

Zagreb, turistička destinacija 2018.godine

Poslijednjeg dana turističkih dadogađanja u sklopu Dani hrvatskog turizma održanih u Hvaru dodjeljeno je 10 najboljih priznanja u hrvatskom turizmu. Zagreb je proglašen turističkom destinacijom godine a porečaninu Jerku Svadoljevu je dodijeljena nagrada za životno djelo.

Nagrade dobitnicima uručili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković,ministar turizma Gari Capellidirektor glavnog ureda HTZ-a Kristijan Stančić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Bunilović.
NAJBOLJI U TURIZMU

- turistička destinacija godine:
ovu prestižnu titulu dobio je Zagreb a time je iza sebe ostavio Mali Lošinj, Krapinske toplice Dalmatinsku zagoru i Zagorje.
- najbolji hotel u Hrvatskoj je zagrebačka Esplanada
- najbolja turistička agencije je Calavados Club Luxury Travel agencija iz Splita.
- najbolji kampu u Hrvatskoj je Zaton Holiday resort, a
- najbolji restoran godine u Hrvatskoj je porečki restoran Sv. Nikola
- najbilja marina u Hrvatskoj
je Marina Frapa
- turističko događaje godine
proglašena je Rapska fiera
- inovacija u turizmu
je Muzej vučedolske kulture
- kulturna turistička atrakcija godine
je Maškovića Han
- nagrada za životno djelo pripala je puljaninu Jerku SladoljevuJerko Sladoljev

Nagradu za životno djelo, Anton Štefanić, dobio je Jerko Sladoljev, koji je cijeli život posvetio razvoju kamping industrije. Dodjela nagrada popračena je v elikim pljeskom publčike.

Sladoljev je u sektoru poznat kao veliki međunarodni stručnjak pogotovo za kamping, a u turizmu j ukupno proveo 60 radnih godina, no i sad je aktivan te kao konzultant surađuje s brojnim tvrtkama i strukovnim udruženjima diljem Europe. U zahvali kolegama na nagradi ocijenio je kako je njihov zajednički rad pridonio tome da se "ovaj turistički mikrokozmos učini boljim". ''Treba osluškivati ono što gost želi i to implementirati, to je osnova, treba oblikovat ne ono što ja želim, moje snove, nego snove onih od kojih živimo, kada to uspijemo mi smo napravili pravi preduvjet za uspjeh'', kazao je Sladoljev.


Milan Bandić

Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću nagradu je uručio osobno premijer Andrej Plenković. ''Zaslužio je to Zagreb sa svim svojim rezultatima i djelima. Presudio je rad, šljaka'', kazao je Bandić.


Andrej Plenković

"Bez snažnog gospodarstva nema ni snažnog turizma u kojem smo ove godine ostvarili izvrsne rezultate. Do kraja godine očekujemo 19,5 milijuna turista i 106 milijuna noćenja te preko 12 milijardi eura prihoda od turizma", naglasio je Plenković, najavljujući da se iduće godine u turizmu očekuje 1,1 milijarda eura investicija.

Rekao je da se uređuju zakon o turističkim zajednicama te zakon o turističkom zemljištu, te da u Vladi, svjesni važnosti radne snage, povećavaju kvote za stranu radnu snagu, ali i sa 500 milijuna kuna kreću u pripremu centara kompetentnosti.

Premijer Plenković je podsjetio da se ove godine uložilo 30 milijuna kuna za aviopovezivanje Hrvatske sa svijetom, što je pridonijelo povećanju broja aviolinija, ali i dvoznamenkastom porastu prometa u gotovo svim hrvatskim zračnim lukama.

"Sada smo na Hvaru, gdje ćemo sutra na sjednici Vlade predstaviti 49 projekata za otoke, nova zakonska rješenja za otoke i druge mjere, jer na otocima je tek svaki 30. stanovnik Hrvatske, a na njima se ostvari četvrtina ukupnih noćenja u turizmu", najavio je premijer iznoseći i podatak da se u 2017. godini na otoke uložilo 1,7 milijardi kuna, o čemu će također biti riječi na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Na kraju je zahvalio svima u turizmu na trudu i zalaganju za sjajne rezultate, najavljujući da će se iduće godine DHT održati u Slavoniji, u Osijeku, što je inicijativa koja se uklapa u Vladin 'Projekt Slavonija'.

Gari Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli najavio je, pak, da će se iduće godine početi izrađivati nova strategija razvoja turizma za razdoblje do 2025. godine, kao i da očekuje da će se ciljevi iz aktualne strategije do 2020. godine i ostvariti.

Zadnjeg dana ovogodišnjeg Dana turizma održanog u Hvaru održan je okrugli stol, susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade RH na temu – hrvatski turizam sadašnjost i budućnost.

ipress.rtl.hr /HIC.hr
foto:

 hrt/ HIC.hr
foto: iz arhiva

 

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre