HIC http://www.made-in-croatia.com.hr/made in croatia, suveniri


14.prosinca 2018.

VRIJEDAN 8,19 MILIJARDI KUNA
Usvojen proračun grada Zagreba za 2019.godinu

Bandić, zagrebački proračun

Grad Zagreb dobio je proračun za 2019. godinu. Nakon višesatne rasprave, prekidane nizom stanki, zagrebačka Gradska skupština prihvatila je proračun vrijedan 8 milijardi i 190 milijuna kuna. Glasovalo je 50 zastupnika Gradske skupštine. Rezultat je 26 glasa za i 24 protiv. Nitko nije bio suzdržan. Za donošenje proračuna bilo je potrebno 26 glasova.  Na skupštini se pojavio i Milan Bandić, koji je na nekoliko sati izašao iz bolnice gdje se lijeći od plučne embolije i zatim se vratio.

Ilija Ćorić (HSS), Jozo Milićević (nezavisni) i Miroslav Polovanec (HSLS) tri su ruke koje je Milan Bandić tražio i koje su pomogle kako bi proračun bio izglasovan. Naime, nakon što je pukla koalicija Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića i Neovisnih za Hrvatsku bila je upitna većina.


"Cijelo vrijeme sam govorio da sam optimističan, da vjerujem u projekte i zvala dragom Bogu i svim zastupnicima da je prevladao razum. Rekao je to predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) nakon izglasavanja gradskog proračuna za 2019. "teškog" 8 milijardi i 190 milijuna kuna. Mikulić je ponovio da ako netko ima saznanja da su rađeni ustupci "sa strane", dužan je to prijaviti nadležnim institucijama.


božić, kuglica za bor kuglice za bor


Stranici neposlušni

"HSLS je glasovao prema odluci stranke, a to je da glasujemo protiv proračuna, ali  svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. Svi članovi HSLS-a koji su glasali za proračun više nisu članovi našeg Kluba", rekao je predsjednik stranke i gradski zastupnik HSLS-a Darinko Kosor. Naime, zastunik HSLS-a Miroslav Polovanec glasovao je za proračun.

Svatko živi u svojim cipelama, u svojoj koži i sa svojim očima. Svatko se treba ujutro pogledati u ogledalo ili već kad dođe doma, i zna zašto je to napravio. Amsterdamska koalicija počiva na činjenici da u njoj nema mjesta za one koji su u koaliciji s gospodinom Bandićem, odnosno s HDZ-om, i na državnoj razini i na razini Grada Zagreba, rekla je čelnica i zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš. Dodala je da vjeruje da će predsjednik HSS-a Krešo Beljak povući određene poteze potiv HSS-ovo zastupnika Ilije Ćorića koji je glasovao za proračun.  

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik HSS-a Krešeo Beljak objavio je da Ilija Ćorić izbačen iz stranke. Nisam znao da će glasovati za proračun, život ga natjerao - rekao je Beljak.
" Ćorić me nazvao jutros i rekao 'šefe, ne brini, sve će biti u redu'. Ali od sutra taj čovjek je bez plaće u HSS-u zaključio je Beljak.

- Apsolutno korupcija, pozivam sve institucije da istraže što to znači, kad kaže da ga je život natjerao to nema što drugo značiti nego da su ga kupili - kazao je.
Bandić uoči Skupštine: Da sutra umrem, napravio sam dovoljno

Odgovarajući na novinarsko pitanje, uoči Skupštine gradonačelnik Bandić je rekao da njegov dolazak na sjednicu nije riskiranje vlastitog života. "Riskiranje vlastitog života je to što sam živ. Koliko sam ja toga proživio, već davno bih trebao biti mrtav". Na pitanje ima li "26 ruku" u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kazao je: "Ako ne bude 26 ruku, bit će izbori. Pa što onda, pa i izbori su legitimni". Smatra da mu "politički život nije na kocki". "Da sutra umrem, napravio sam dovoljno. Dragi Bog me može uzeti sutra. Da svi naprave koliko i ja, ova Hrvatska bi puno bolje izgledala. Vjerujte mi.", rekao je zagrebački gradonačelnik i otišao na sjednicu.Bandić iz bolnice razvlastio Hasanbegovića , Esih i Lederer

Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Ana Lederer više neće biti članovi upravnih vijeća određenih kulturnih institucija u gradu Zagrebu.

Smijenio ih je gradonačelnik Milan Bandić, što se moglo i očekivati nakon što je postalo jasno da Neovisni neće podržati zagrebački gradski proračun i da su samoinicijativno prekinuli suradnju s HDZ- om i Bandićem u Gradskoj skupštini.

Hasanbegović je tako smijenjen s mjesta člana Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, Lederer iz vijeća Muzeja za umjetnost i obrt te Umjetničkog paviljona, dok je Bruna Esih bila članica upravnog vijeća KD Vatroslav Lisinski.

Lederer i dalje ostaje gradska pročelnica za kulturu, na to mjesto imenovana je nakon javnog natječaja, i Bandić će, ako je bude želio smijeniti, morati pokrenuti proceduralni postupak (jutarnji.hr).hrt/ HIC.hr
foto

 

Vijesti | Audio | Dom i svijet | Turizam | HIC TV | Oglasnik | Knjige | Hrvati izvan domovine | Linkovi | Marketing | O nama

Copyright 1999 - 2001 Croatian Information Centre. All rights reserved.
Included in this bulletn: Reproduction or copying of images is prohibited.
Croatian Information Centre - Service Agreements
Contact Croatian Information Centre